(FOTO) Cum arată cele mai frumoase străzi din lume în 2021. TOP 11

18 Iun. 2021, 06:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 06:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Revista TIime Out a realizat un clasament al celor mai frumoase străzi din lume, în 2021. Pentru a realiza acest TOP, revista a chestionat peste 27.000 de oameni și s-au luat în considerare restaurantele, cultura, sentimentul de comunitate, mâncare, distracții. În top se găsesc și străzi din Europa. Iată care sunt cele mai frumoase străzi în 2021.

  1. Smith Street, Melbourne

Strada este cunoscută pentru puburile sale pline de gălăgie, pentru barurile rafinate, magazine, brutării, cluburi de noapte și muzică live.

2. Passeig de Sant Joan, Barcelona

Acest drum mărginit de copaci împarte Barcelona de la nord la sud și se întinde pe patru cartiere distincte – deși are și un caracter propriu. Secțiunea superioară se simte puțin mai veche, cu barurile și buticurile sale tradiționale precum Baylina, Bar Oller și Verdú. Între timp, capătul sudic este plin de restaurante super-elegante precum Granja Petitbo și ChichaLimoná, plus așa-numitul „triunghi manga” al magazinelor de benzi desenate atrăgătoare. Dar locul în care această stradă se evidențiază cu adevărat este modul în care pune pietonii și bicicliștii pe primul loc. Pistele pentru biciclete se întind pe toată lungimea străzii, iar vizitatorii au foarte mult spațiu pentru a se deplasa.

3. South Bank, Londra

4. San Isidro, Havana

San Isidro este o pânză de artă în aer liber: obloane, pereți și curți abandonate sunt vopsite în spray și periate cu un afișaj în schimbare de păsări orbitoare, fiare și expresie codificată.

5. Sunset Boulevard, Los Angeles

6. Witte de Withstraat, Rotterdam

Strada are galerii din abundență și restaurante respectate. De asemenea, cele mai mișto cluburi. Orice localnic la întrebarea „Unde să merg în acest oraș?” va răspunde Witte de Withstraat.

7. Rua Três Rios, São Paulo

La doar câteva minute distanță de frumosul muzeu Pinacoteca, această stradă și intersecțiile sale au găzduit mai multe generații de familii de imigranți care s-au mutat în Brazilia de-a lungul secolelor – din Italia, Coreea, Grecia, Bolivia, Europa de Est și din alte părți – toate lăsând amprenta lor pe ceea ce este astăzi unul dintre cele mai incitante peisaje gastronomice ale orașului.

8. Haji Lane, Singapore

Haji Lane este un fel de loc curios. A început să se simtă mult mai aglomerat la începutul anilor 2000, când estetica faux-vintage, bunica-chic era la modă. Dar, deși această tendință s-a estompat de-a lungul anilor, strada s-a revigorat și astăzi se simte și mai agitată. Datorită împrejurimilor deja pline de viață ale Kampong Gelam – o enclavă pentru comunitatea musulmană din anii 1800 – Haji a început să atragă noi chiriași și acum se simte ca elementul central al acestui cartier istoric. Banda este exclusiv pietonală, iar serile sunt cele mai bune pentru a-și absorbi atmosfera vibrantă.

9. Rua Rodrigues de Faria, Lisbona

10. Calle Thames, Buenos Aires

11. Křižíkova Ulice, Prague

Fațadele elegante în stil art nouveau și conversiile la mansardă alternează cu locuințe ponosite. Bătrânii călătoresc cu câinii lor, în timp ce lucrătorii multinaționali de birou iau sandvișuri vietnameze sau khachapuri georgiene înainte de a reveni la fabricile strălucitoare transformate. Delicatese și espresso abundă, plus un pătrat sub o înaltă biserică neoromanică găzduiește o piață. Iar Viaductul Negrelli în culoarea mierii, recent renovat, va adăposti în curând magazine și spații culturale sub arcadele sale.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală