(FOTO) Impresionant: Un sat din Japonia transformă câmpurile de orez în opere de artă gigantice

05 Aug. 2022, 10:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Aug. 2022, 10:15 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Este un ritual creativ și destul de surprinzător care are loc în fiecare an în satul Inakadate situat în nordul Japoniei. Orașul, care are doar 7.000 de locuitori, se bucură de o anumită reputație internațională dintr-un motiv foarte precis. Cauza ? Un eveniment numit Tambo art și care constă în realizarea de artă cu câmpuri de orez.

Anul 2022 reprezintă un omagiu adus două monumente feminine de artă: „Mona Lisa” pictată de Leonardo da Vinci în 1503 și „Lakeside” pictată de artistul japonez Seiki Kuroda în 1897.

Ambele lucrări au fost reprezentate folosind diferite soiuri de orez care, pe măsură ce înfloresc, produc aceste culori diferite. O misiune care, după cum vă puteți imagina, a necesitat săptămâni de studiu și reflecție. Doar imaginați-vă diferitele semințe care vor face culorile, dar și jocurile create pentru a oferi replica exactă a operei.

Nu este pentru prima dată când satul Inakadate a recreat Mona Lisa în câmpurile de orez. Într-o ediție anterioară care datează din 2003, pictura lui Leonardo da Vinci i-a inspirat și pe artiști, dar veți observa singur că tehnica folosită a făcut ca rezultatul să fie mai realist 20 de ani mai târziu.

Foto: Operele de artă redate în 2003

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 09:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 09:50 // Actual //  Lupu Eduard

În prima lună a anului 2023 prin intermediul Programului Prima Casă a fost acordat doar un singur credit, potrivit datelor Ministerului Finanțelor.

De la lansarea Programului de stat „Prima Casă” până în prezent au fost înregistrate 8553 de cereri. Dintre acestea au fost acceptate 8102 de cereri, astfel prin intermediul Programului au fost procurate 8102 locuințe.

Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 4,43 miliarde de lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 2,1 miliarde de lei.

Din 8102 beneficiari 5561 sunt familii, iar 2541 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31,5 ani.

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 60,91 m.p., iar valoarea acestora 640,51 mii de lei. Din numărul total al locuințelor procurate, 7557 sunt amplasate în zonele urbane, iar 545 – în zonele rurale. 7338 locuințe procurate sunt apartamente, iar 764 – case de locuit individuale.

Programul Prima Casă a fost lansat cu m are  fast de fostul lider fugar Vlad Plahotniuc în anul 2018.

„Prin aceste facilități, vrem să-i încurajăm să rămână în sistemul bugetar. Totodată, extensia programului “Prima Casă” va constitui un motiv suplimentar pentru tinerii, care doresc să se angajeze în instituțiile statului”, susținea Plahotniuc.

În data de 25 ianurie 2023, Guvernul a aprobat compensarea majorării ratei dobânzii de până la 4 puncte procentuale din suma majorării. În acest scop, în bugetul de stat pentru anul 2023 au fost prevăzuți 75 de milioane de lei.

Pentru a atenua impactul crizei economice asupra beneficiarilor Programului „Prima casă”, marja maximă aplicată de creditori a fost plafonată la 3%. Anul trecut, Guvernul a alocat resurse suplimentare pentru compensarea a 50% din creșterea dobânzii pentru perioada iulie – decembrie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău