(FOTO) Italia a confiscat o vilă de peste 100 de milioane de euro care ar aparține fiului unui oligarh rus. Cum arată

12 Apr. 2022, 12:48
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Apr. 2022, 12:48 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Autorităţile din Italia au anunţat că au pus sub sechestru o vilă de peste 100 de milioane de euro care ar aparține pilotului rus de 23 de ani, Nikita Mazepin. Acesta figurează, alături de tatăl său, Dimitri Mazepin, pe lista oligarhilor ruși sancționați de UE și a fost recent concediat de echipa pentru care concura în Formula 1.

Astfel, asupra vilei de peste 100 de milioane de euro cunoscută sub numele de Vila Rocky Ram, situată în Porto Cervo, de pe Costa Smeralda, în nord-estul Sardiniei a fost aplicat sechestru.

Potrivit informațiilor, Conacul respectiv este deţinut de o societate străină atribuită lui Nikita Mazepin, un pilot în vârstă de 23 ani, concediat recent de echipa americană de Formula 1 Haas, şi tatălui acestuia, miliardarul Dimitri Mazepin, patronul companiei de îngrăşăminte Uralchem.

Dimitri şi Nikita Mazepin figurează printre sutele de oligarhi şi parlamentari ruşi incluşi pe lista neagră de Uniunea Europeană.

De la invadarea Ucrainei de către armata rusă, Italia a blocat sute de milioane de euro în imobiliare, inclusiv vile şi iahturi de lux care ar aparține oligarhilor ruşi.

Realitatea Live

30 Sept. 2022, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2022, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Gazprom a redus livrările de gaz pentru Republica Moldova cu 30% din 1 octombrie. Exact cum s-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut, înainte de semnarea contractului de pe 30 octombrie.

„Astăzi Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie către Gazprom. MoldovaGaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a declarat ministrul Infrastructurii Andrei Spînu.

Gazprom nu precizat care este motivul reducerii livrărilor de gaz. Experții în energetică avertizau anterior că Gazprom va recurge la șantajul energetic în lunile de iarnă, de aceea autoritățile trebuie să aibă mai multe alternative, inclusiv să facă rezerve de gaz, cel puțin pentru două luni de iarnă. Unul din motive este că Moscova este nemulțumită de formula actuală a prețului la gaz și ar vrea să schimbe prevederle contractuale, deoarece din 1 octombrie prețul de achiție al metanulu se reduce semnificativ.

În perioada lunilor de iarnă formula de calcul a prețului la gaz este 70% prețul la petrol și 30% prețul spot, iar în lunile de vară formula se inversează.

Din 1 octombrie, confrom noii formule, prețul de achiziție al metanului ar urma să ajungă la 1100 USD pe mia de metri cubi față e 1882 USD cât este în septemberie.

Traiful pentru populație este de 29,26 lei pentru metrul cub. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban declară că până în primăvară tariful se va reduce.

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău