(FOTO) LUX cum n-ai mai văzut: băi din aur și tacâmuri din porțelan! Cum arată luxoasele palate ale șeicilor?

31 Aug. 2021, 14:35
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
31 Aug. 2021, 14:35 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Președintele Emiratelor Arabe Unite Khalifa Ibn Zayed Al Nahyan este considerat unul dintre cei mai bogați conducători din lume. Averea sa personală este estimată la peste 15 miliarde de dolari, iar averea membrilor familiei sale este de 150 de miliarde de dolari. Bogăția sa îi permite să-și umple bazinele și fântânile din palatele sale cu apă minerală colectată din izvoarele Franței din apropierea orașului Evian. Șeicul nu știe cu precizie numărul de reședințe din întreaga lume.

De exemplu, lângă Madrid are un conac de lux, care este urmărit de 15 persoane, însuși președintele și familia sa nu au fost niciodată acolo. Numai în Londra, șeicul are peste 140 de locuințe.

În palatul prezidențial din Abu Dhabi, șeicul primește oaspeți speciali. Sala de banchete are o capacitate de 300 de locuri, iar toate mesele sunt servite cu 149 mii de tacâmuri din porțelan. Nu este necesar să includem aici și toaletele poleite cu aur…

Palatul Șeicului Mohammed din Dubai

Emirul Dubaiului, Mohammed Ibn Rashid Al Maktoum, este prim-ministru și vicepreședinte al EAU. Averea sa este estimată la peste 4 miliarde de dolari. Gurile rele afirmă că în casa acestuia se servesc dulciuri din ambalaje făcute din cel mai fin aur culinar.

Mohammed este proprietarul celor mai scumpe rase de cai din lume, iar iarba cu care aceștia sunt hrăniți este adusă direct din Australia. Palatul a fost construit în stil arab și poate fi admirat doar din exterior. Turiștilor li se permite să treacă cu un taxi (fără a se opri) de-a lungul aleii până la arcul principal și înapoi.

Este interzis accesul străinilor în palat, astfel încât numărul de candelabre din metale prețioase, mobilier din mahon,, mătăsuri și brocart poate fi ghicit doar privind fotografiile oficiale.

Palatul Sultanului din Brunei

Palatul, numit „Nurul Iman” („Lumina credinței”), este reședința principală a sultanului statului Brunei Hassanal Bolkiah. Averea acestuia este estimată la 20 de miliarde de dolari, iar reședința sa este considerată cea mai mare din lume. Ea a intrat chiar în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai mare complex rezidențial. Casa de 200 mii m2 are 1.788 camere, 257 băi, 18 lifturi, cinci piscine, o sală ceremonială pentru 5 mii de oameni și o moschee pentru 1,5 mii enoriași.

Garajul este construit în așa fel încât să poată găzdui cel puțin 110 mașini, iar grajdul este proiectat pentru 200 de cai. Chiar și periile de toaletă, sunt acoperite cu aur. Toate acestea nu au fost suficiente pentru sultan, așa că acesta și-a construit alte trei palate.

Casa șeicului Isa din Bahrain

Primul emir al statului Bahrain, Isa ibn Salman Al Khalifa, a murit în 1999. El a fost succedat de fiul cel mare, al cărui nume este Hamad al II-lea, care a moștenit și casa imensă a tatălui său.

Istoria reședinței datează din 1800, când a fost construit acest palat cu o moschee. Câteva generații ale familiei regale și-au crescut aici copiii și nepoții. Nu era doar o casă, ci și o vilă de primire pentru demnitari. Acum palatul este deschis publicului, iar turiștii au acces liber.

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 15:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Sept. 2021, 15:22 // Actual //  Lupu Eduard

În trei ani Republica Moldova urmează să importe curent electric din România și să scape de dependența de la Cuciurgan, care este unica sursă de achiziție a energiei electrice. Vicepremierul, Andrei Spânu declară că în câteva luni urmează să fie semnat contractul cu compania care va construi linia de înaltă tensiune de 400 kV Vulcănești-Chișinău.

”Este preconizată construirea unei stații de conversie back-to-back în Vulcănești, modernizarea și extinderea în Chișinău și în Vulcănești a stațiilor de 400 kV. proiectul de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România va fi finalizat până în 2024”, a mai punctat Spânu la TVR Moldova.

Costul total al proiectului este estimat la 260 mil. de euro și este finanțat BERD, BEI și Banca Mondială.

Anterior, implementarea proiectului de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România a fost împiedicată de autoritățile predecesoare, din cauza interesele acestora în domeniul energiei și implementarea anumitor scheme pentru achiziționarea de energie electrică dintr-o singură sursă prin companii interpuse.

Autoritățile de la Chișinău au transformat importul de energie electrică într-o formă de finanțare a separatismului de la Tiraspol – peste 70% din electricitatea importată, 2 miliarde Kwh, se cumpără de la centrala electrică de la Cuciurgan, aflată pe teritoriul transnistrean și controlată de concernul rus „Inter RAO EES”. Curentul electric este produs din gazul care nu este plătit, iar datoria în prezent este peste 7 miliarde USD. Periodic sunt pronunțate hotărâri ale instanțelor internaționale pentru legalizarea datoriile la gaz, puse în cârca Moldovagaz.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală