(FOTO) LUX cum n-ai mai văzut: băi din aur și tacâmuri din porțelan! Cum arată luxoasele palate ale șeicilor?

31 Aug. 2021, 14:35
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
31 Aug. 2021, 14:35 // Slider //  MD Bani

Președintele Emiratelor Arabe Unite Khalifa Ibn Zayed Al Nahyan este considerat unul dintre cei mai bogați conducători din lume. Averea sa personală este estimată la peste 15 miliarde de dolari, iar averea membrilor familiei sale este de 150 de miliarde de dolari. Bogăția sa îi permite să-și umple bazinele și fântânile din palatele sale cu apă minerală colectată din izvoarele Franței din apropierea orașului Evian. Șeicul nu știe cu precizie numărul de reședințe din întreaga lume.

De exemplu, lângă Madrid are un conac de lux, care este urmărit de 15 persoane, însuși președintele și familia sa nu au fost niciodată acolo. Numai în Londra, șeicul are peste 140 de locuințe.

În palatul prezidențial din Abu Dhabi, șeicul primește oaspeți speciali. Sala de banchete are o capacitate de 300 de locuri, iar toate mesele sunt servite cu 149 mii de tacâmuri din porțelan. Nu este necesar să includem aici și toaletele poleite cu aur…

Palatul Șeicului Mohammed din Dubai

Emirul Dubaiului, Mohammed Ibn Rashid Al Maktoum, este prim-ministru și vicepreședinte al EAU. Averea sa este estimată la peste 4 miliarde de dolari. Gurile rele afirmă că în casa acestuia se servesc dulciuri din ambalaje făcute din cel mai fin aur culinar.

Mohammed este proprietarul celor mai scumpe rase de cai din lume, iar iarba cu care aceștia sunt hrăniți este adusă direct din Australia. Palatul a fost construit în stil arab și poate fi admirat doar din exterior. Turiștilor li se permite să treacă cu un taxi (fără a se opri) de-a lungul aleii până la arcul principal și înapoi.

Este interzis accesul străinilor în palat, astfel încât numărul de candelabre din metale prețioase, mobilier din mahon,, mătăsuri și brocart poate fi ghicit doar privind fotografiile oficiale.

Palatul Sultanului din Brunei

Palatul, numit „Nurul Iman” („Lumina credinței”), este reședința principală a sultanului statului Brunei Hassanal Bolkiah. Averea acestuia este estimată la 20 de miliarde de dolari, iar reședința sa este considerată cea mai mare din lume. Ea a intrat chiar în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai mare complex rezidențial. Casa de 200 mii m2 are 1.788 camere, 257 băi, 18 lifturi, cinci piscine, o sală ceremonială pentru 5 mii de oameni și o moschee pentru 1,5 mii enoriași.

Garajul este construit în așa fel încât să poată găzdui cel puțin 110 mașini, iar grajdul este proiectat pentru 200 de cai. Chiar și periile de toaletă, sunt acoperite cu aur. Toate acestea nu au fost suficiente pentru sultan, așa că acesta și-a construit alte trei palate.

Casa șeicului Isa din Bahrain

Primul emir al statului Bahrain, Isa ibn Salman Al Khalifa, a murit în 1999. El a fost succedat de fiul cel mare, al cărui nume este Hamad al II-lea, care a moștenit și casa imensă a tatălui său.

Istoria reședinței datează din 1800, când a fost construit acest palat cu o moschee. Câteva generații ale familiei regale și-au crescut aici copiii și nepoții. Nu era doar o casă, ci și o vilă de primire pentru demnitari. Acum palatul este deschis publicului, iar turiștii au acces liber.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 08:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 08:53 // Actual //  Lupu Eduard

Începerea invaziei lui Putin din Ucraina acum peste 780 de zile a fost urmată de impunerea a mai multor pachete de sancțiuni de către Occident contra Kremlinului. Acum însă, Statele Unite și Marea Britanie lovesc ”diamantele” Moscovei, interzicând comerțul cu aluminiu, cupru și nichel rusesc la Bursele din Londra și Chicago.

Mișcarea americano-britanică îl face pe Putin să stea cu mâna întinsă la Shanghai, un oraș cu 24 de milioane de locuitori și să cerșească ajutorul Chinei, pentru a face comerț cu aceste metale, fiind singura bursă unde mai sunt acceptate astfel de produse din Rusia, potrivit IntelliNews.

Bursa de Metale din Londra (LME) și Bursa Mercantilă din Chicago (CME) au blocat comerțul cu aluminiu, cupru și nichel produse de Rusia, a anunțat guvernul Regatului Unit pe 12 aprilie 2024.

Mișcarea va conduce Rusia mai adânc în îmbrățișarea Chinei, deoarece în Shanghai există acum singura bursă majoră de mărfuri care încă acceptă și comercializează metale rusești.

Pentru a atenua riscul de instabilitate a pieței, guvernul a spus că noile măsuri vor scuti stocurile existente de metal rusesc pe cele două burse. Aceste acțiuni pot fi în continuare tranzacționate și retrase fără restricții, oferind continuitate participanților pe piață. Interdicția din Marea Britanie nu este de așteptat să afecteze prețurile pe termen scurt, deoarece există stocuri mari de metal rusesc în depozitele LME.

Această mișcare, parte a interdicțiilor existente, urmărește să intensifice restricțiile asupra exporturilor interzise de metale rusești, reducând astfel o „sursă crucială de venituri pentru Kremlin”, a spus Regatul Unit.

Principalele metale rusești ale grupului de titan sau platină au fost excluse de la interdicție, deoarece Rusia rămâne un furnizor important al ambelor metale greu de găsit pe piața mondială.

LME, într-un comunicat separat, și-a afirmat angajamentul de a se alinia la sancțiunile și tarifele relevante și a anunțat că va colabora cu LME Clear pentru a implementa sancțiuni atât pentru operațiunile sale, cât și pentru cele ale participanților săi pe piață.

Exporturile de metale din Rusia s-au prăbușit

Orientările publicate de LME au subliniat impactul legislației britanice și al licențelor comerciale asupra comerțului rusesc cu metale. Mai exact, ei au clarificat că, în temeiul pachetului de sancțiuni modificat, achiziția de mandate rusești emise înainte de 13 aprilie 2024 ar fi permisă. Cu toate acestea, metalul produs după această dată ar fi supus interdicției.

LME a anunțat o suspendare imediată a justificării metalului relevant produs la sau după 13 aprilie, asigurând respectarea sancțiunilor, facilitând în același timp participarea continuă la procesul zilnic de decontare.

LME a anunțat, de asemenea, o suspendare privind plasarea în mandat a metalului produs de anumite mărci afectate în depozitele listate de LME la nivel global, cu excepția cazului în care proprietarul metalului ar putea stabili cu dovezi documentare clare că metalul a fost produs înainte de 13 aprilie.

Metalele aduc cel mai mare venit din exporturi din Rusia, după energie, contribuind cu 15 miliarde de dolari în 2023. Valoarea exporturilor de metale ale Rusiei a scăzut de la invazia Ucrainei de acum doi ani, scăzând cu 10 miliarde de dolari în 2023, de la 25 de miliarde de dolari în 2022, din cauza sancțiunilor.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a aprobat acțiunea vizată, subliniind rolul acesteia în reducerea câștigurilor Rusiei, protejând în același timp aliații de repercusiuni adverse.

Marea Britanie și-a anunțat pentru prima dată intenția de a interzice metalele rusești în mai 2023 și a continuat cu legislația introdusă în decembrie pentru a interzice direct importurile de metale rusești. De asemenea, SUA au impus taxe vamale asupra diferitelor importuri de metale din Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău