(FOTO) Orașe de poveste din Grecia. TOP 5 destinații pe care să le alegi

14 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
14 Mart. 2021, 06:00 // Au Bani //  Fetco Veronica

Grecia a anunțat deja că își deschide sezonul turistic în luna mai, ceea ce reprezintă o oportunitate excelentă de a-ți planifica o vacanță. Iată cu ce recomandări vine Pandotrip.

1. Oia, Santorini

Oia de pe insula Santorini este destinația la care turiștii se gândesc când aleg o vacanță în Grecia. Aici vei vedea renumitele cupole albastre care se întâlnesc pe majoritatea timbrelor poștale.

Datorită poziției sale geografice, Oia are cele mai uimitoare apusuri de soare în fiecare zi. Orașul, deși este aglomerat reprezintă un loc minunat pentru a încerca mâncăruri grecești, pentru a vă bucura de priveliști și pentru a vă relaxa doar pe plajă.

2. Kastraki, Meteora

Kastraki este un mic oraș grecesc din regiunea Meteora de pe Grecia continentală și este cel mai bun oraș grecesc de vizitat pentru a vedea mănăstirile Meteora. Mănăstirile medievale stau deasupra unor stâlpi incredibili de stâncă, dintre care majoritatea au o înălțime de peste o mie de metri.

Kastraki în sine este o încântare arheologică a caselor de piatră, cu acoperișuri cu dale roșii împodobite cu flori. Zona rurală care înconjoară Meteora este excelentă pentru drumeții.

3. Chania Town, Creta

Orașul Chania de pe insula Creta este plin de caracter grecesc autentic. De la portul colorat venețian, care este căptușit cu cafenele și restaurante, până la labirintul străzilor din spate pline de magazine și buticuri din centrul vechi, are o viață atât de zi, cât și de noapte. Bucătăria cretană este imbatabilă, iar portul este cel mai bun loc pentru a încerca o parte din peștele local.

Urcați până la biserica mică Profitis Ilias și veți fi răsplătiți cu vederi panoramice uimitoare asupra întregului oraș Chania.

În timp ce vă aflați în Chania, nu veți dori să pierdeți vederea la două dintre cele mai bune plaje din lume. Elafonisi, renumit pentru nisipul său roz și marea cristalină, și Balos, laguna liniștită cu nisip alb și ape turcoaz.

4. Monemvasia, Peloponez

Monemvasia se află chiar în largul coastei Peloponezului grec și, deși este o insulă, un drum îngust o leagă de continent. De la distanță, Monemvasia pare a fi o movilă gigantică și fără viață de stâncă aridă.

Pe această insulă minusculă vei descoperi o cetate medievală cu ziduri. Există și foarte puțini oameni care trăiesc în cetate și nu sunt permise mașini înăuntru, așa că este extrem de liniștit odată ce ești departe de centru. Există câteva hoteluri, câteva taverne și câteva magazine de suveniruri. Insula are, de asemenea, două plaje frumoase. Este locul perfect pentru o vacanță în cuplu, în cazul în care aveți nevoie de intimitate.

5. Lindos, Insulele Rhodes

Este orașul perfect dacă vrei să combini odihna la plajă și vizitarea monumentelor istorice. Orașul se află într-un golf frumos, mărginit de nisipuri aurii. Deasupra ei, pe un deal proeminent, se află o acropolă asemănătoare unei fortărețe, care datează din jurul anului 200 î.Hr.

În timp ce Lindos este o imagine perfectă, cu străzi înguste pietruite pline de flori și viță de vie, acropola este cea care atrage atenția. Aici vei descoperi un templu cu coloane impresionante, scări elenistice, rămășițele unui templu roman și un turn pentagonal care făcea parte din castelul construit de Cavalerii Sf. Ioan.

Dacă vrei să petreci timpul pe plajă va trebui să vizitezi golful St. Paul Bay.

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 17:53 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Directorul executiv al Philip Morris International, producătorul ţigărilor Marlboro în afara Statelor Unite, a declarat că firma pe care o conduce nu va mai vinde ţigări în Marea Britanie în aproximativ 10 zece ani, scrie burkinafaso.kivazen.com.

CEO-ul companiei, Jacek Olczak, a declarat că marca emblematică a țigării Marlboro a companiei va fi scoasă de pe rafturi în Marea Britanie în următorul deceniu. De asemenea, Olczak i-a cerut guvernului britanic să interzică ţigările în următorul deceniu, comparându-le cu maşinile pe benzină şi motorină, care vor fi interzise în Regatul Unit începând cu 2030.

Potrivit responsabililor, mişcarea face parte din eforturile companiei de a opri folosirea ţigăilor tradiţionale.

„Ne putem imagina o lume fără ţigări. Cu cât se va întâmpla mai repede acest lucru, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea. Cu informaţii şi reglementări corecte, evenimentul ar putea avea loc în zece ani în anumite ţări. Iar problema ar putea fi rezolvată odată şi pentru totdeauna”, susţine Olczak.

Lupta împotriva țigărilor din ultimii ani a fost legată de problemele grave de sănătate cauzate de fumatul tutunului în întreaga lume.

Olczak a devenit CEO al companiei în luna mai și intenționează să conducă schimbarea „fără fum” a companiei. Potrivit acestuia, noua misiune a companiei este să găsească și să ofere „alternative mai puțin dăunătoare la țigări” pentru milioane de oameni care altfel ar fuma.

Philip Morris International operează separat de Philip Morris USA, care produce ţigările Marlboro în Statele Unite şi este o divizie a Altria Group. Compania s-a despărţit de Philip Morris USA în 2008 şi a anunţat recent o serie de planuri prin care se va transforma într-o companie anti-tutun, plănuind să cumpere grupul farmaceutic britanic Vectura, care face inhalatoare pentru astm. Achiziţia este estimată la 1 miliard de lire sterline.

Grupurile anti-fumat din Regatul Unit au criticat mişcarea, acuzând companiile de tutun că încearcă să dea impresia că se gândesc la sănătatea clienţilor, în timp ce vând alte produse pe bază de tutun, scrie The Guardian.

Fumatul ucide la nivel global peste 8 milioane de oameni în fiecare an. Din total, 1,2 milioane de persoane sunt nefumătoare, acestea murind din cauza expunerii constante la fumul de ţigară, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii . Dintre cei 1,3 miliarde de consumatori de tutun la nivel mondial, 80% trăiesc în ţări cu venituri mici şi mijlocii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală