(FOTO) Șapte țări din Europa care sunt atât de mici încât pot fi vizitate într-o singură zi

11 Mart. 2021, 08:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
11 Mart. 2021, 08:00 // Au Bani //  Fetco Veronica
Dacă vrei să mergi într-o vacanță în care vrei să vizitezi totul, dar nu ai suficient timp poți alege una din aceste 7 țări europene. Sunt atât de mici încât pot fi vizitate într-o singură zi. Recomadările vin din partea Pandotrip.

1. Vatican 

Vaticanul este important din punct de vedere istoric și cultural ca centru al Bisericii Catolice și veți găsi muzee din abundență care să vă țină ocupat toată ziua. De fapt, deși Deși, din punct de vedere tehnic Vatican cea mai mică țară din lume, ai putea petrece cu ușurință mai mult timp aici.

2. Monaco

Monaco este a doua cea mai mică țară din lume și poate fi un loc încântător de vizitat într-o vacanță. Dacă aveți câțiva bani de împrăștiat, Marele Cazinou poate fi un loc minunat pentru a vă petrece câteva ore. Chiar dacă călătoriți la un buget redus, veți dori să faceți o plimbare pe frumoasele străzi istorice din Monaco-ville, sau te poți îndrepta spre plaja gratuită Larvotto lângă Monte Carlo.

3. Luxemburg

Se știe că orașul Luxemburg fură inimile multor călători – și cu un motiv întemeiat! Orașul vechi este incredibil de fermecător, cu o serie de străzi pietonale pe care le puteți rătăci. Dar veți dori mai ales să ieșiți la Castelul Vianden, care vă poate aminti de Castelul Neuschwanstein din Germania și puteți trece cu ușurință timp savurând vinurile locale ale țării.

Faceți tot posibilul pentru a intra în contact cu cultura locală, indiferent de cât timp veți petrece acolo, dar sunteți sigur că vă veți distra.

4. Andorra

Andorra este cunoscută pentru stațiunile de schi și oportunitățile de drumeții, deoarece este amplasat în inima Pirineilor. Țara poate fi puțin mai ieftină decât omologii săi europeni mai mari, ceea ce o face locul perfect pentru a lua acea vacanță de vis.

5. Malta 

Malta este o bijuterie deseori ignorată a istoriei, arhitecturii și culturii europene. Templele megalitice sunt considerate a fi unele dintre cele mai vechi din lume. Dacă sunteți în căutarea unor muzee, cafenele, viață de noapte sau orice altceva, sunteți sigur că o veți găsi – sau dacă doriți doar să vă relaxați pe o plajă pentru întreaga vacanță aici o puteți face.

6. Liechtenstein

Această țară micuță este amplasată între Austria și Elveția. Aici veți avea parte de câteva panorame alpine incredibile. Și dacă sunteți în căutarea unei destinații de schi de iarnă, Liechtenstein este cu siguranță una: este mult mai puțin costisitoare decât oricare dintre aceste țări vecine, pentru terenuri similare (deși costurile de cazare și alte cheltuieli de trai pot fi destul de similare)! Vara, aveți o mulțime de opțiuni pentru ciclism, drumeții și multe altele.

7. San Marino

San Marino este, de asemenea, un loc pitoresc pe care îl puteți vizita. Veți avea parte de peisaje impresionante.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală