(FOTO) TOP 10 cele mai scumpe decorații de Crăciun din lume. Ajung să coste milioane de dolari per exemplar

24 Dec. 2021, 13:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Dec. 2021, 13:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Ne aflăm în perioada în care toată lumea este în căutarea celor mai deosebite decorațiuni de Crăciun. Cu ele ne putem surprinde prietenii și familia. În continuare găsești cele mai scumpe decorațiuni din lume.

  1. Lumânare de lux cu colier – 5.000$

Există mai multe tipuri de lumânări, dar aceasta este specială. Atunci când o aprinzi totul în jur se schimbă, în special în perioada Crăciunului. Zăpada de afară și căldura din interiorul lumânării creează o atmosferă deosebită. Cutia neagră semnată este înfășurată cu un arc de satin alb. Lumânarea în sine are un colier manual în jurul ei. Colierul, marca Gucci, conține 14k de aur și nu mai puțin de 38  diamante orbitoare, aceasta însemnând 2,23 carate. Acesta strălucește mai tare decât flacăra lumânării.

  1. Ren care cântă, 65 cm – 6.920 $

O decorație pe care copii la sigur o vor îndrăgi este un ren de 65 cm, confecționat din poliester și acrilă. Renul se vinde împreună cu 3 piese înregistrate pe un SD card. Renul cântă și în același timp își mișcă capul în ritmul muzicii. Jucăria se vinde la un preț de 6,920 dolari.

  1. Hârtie de ambalat din cristal – 7.549$

Când te gândești la hârtie de ambalat, la sigur nu te gândești la cea cu cristale, dar la hârtie simplă și ieftină. Compania Rebekah Chol, o companie de ambalare a cadourilor de lux, a creat hârtie de ambalare acoperită cu cristale Swarovski. Pentru o astfel de hârtie și cadoul trebuie să fie pe măsură.

  1. Suport de brad Swarovski – 14.000 $

Chiar dacă nu este o decorațiune în sine, este un accesoriu necesar în cazul în care ai un brad foarte scump din aur în casa ta. Suportul este placat cu aur și acoperit cu cristale Swarovski.

  1. Cel mai scump glob de Crăciun – 136.000 $

Cu toții cunoaștem obișnuitele globuri de Crăciun, ele sunt cele mai cunoscute și le întâlnești pe fiecare brăduț. Dar este una care strălucește mai mult decât toate.

Bibeloul a fost confecționat de către Mark Hussey și a avut nevoie de un an pentru a o finaliza. Este acoperită de 500 de diamante, trei dintre care constituie câte un carat fiecare și este încercuită de 2 inele care conțin 188 de rubine.

  1. Steaua de Crăciun cu diamante – 950.000 $

Ce puneți voi de obicei în vârful bradului? La sigur o stea. Ce zici de o stea cu puțin argint, ornamentată cu 281 diamante plus un diamant rar de 5 carate chiar în centrul acesteia.

  1. Figurină Moș Crăciun din aur – 1,6 milioane de dolari

Prezența lui Moș Crăciun este obligatorie pe durata sărbătorilor de iarnă. Creatoarea japoneză Ginza Tanaka a confecționat o figurină a lui Moș Crăciun din 20 kg de aur, la fel și geanta lui este din aur, iar centura are un diamant încrustat în ea. Dimensiunea figurinei este de 18 cm.

  1. Mini-brad din trandafiri conservați – 1,8 milioane de dolari

În cazul în care nu sunteți iubitori de brazii mari de Crăciun, un mini-brad ar fi soluția. Există un mini-brad confecșionat din trandafiri conservați și împodobit cu 400 de diamante cumpărate din Australia și Africa de Sud. Fii atent unde pui acest brad, în caz că îl spargi pierzi 1,8 milioane de dolari. Adițional primești și un ursuleț roșu.

  1. Pom de Crăciun din aur 1,95 milioane de dolari

Un brad înalt de 2,4 metri a fost creat de faimoasa japoneză Ginza Tanaka. Bradul este confecționat în totalitate din aur, inclusiv și decorațiile. Acesta cântărește 12 kg.

  1. Coroană de Crăciun cu diamante – 4,6 milioane de dolari

Ideea aparține designerului finlandez de flori. El a creat o coroană de Crăciun din cele mai luxoase flori din lume precum: pomușoare Hedera, Nobilis, merișor, afine și frunze de eucalipt. Florile fiind ornamentate cu încă 40 de rubine și diamante uimitoare. Aceasta este cea mai scumpă decorațiune de Crăciun.

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău