(FOTO) TOP 14 orașe ale lumii pe care să le vizitezi în vara 2021. Motivele pentru care sunt atrași turiștii

28 Iun. 2021, 13:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iun. 2021, 13:17 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cele mai vizitate orașe din lume atrag până la 47% din toți călătorii, conform Euromonitor International, un grup independent de cercetare. Potrivit unui sondaj, cele mai populare orașe, inclusiv Hong Kong, Bangkok și Londra combinate, atrag peste 72 de milioane de vizitatori pe an. Iată 14 orașe ale lumii ce merită a fi vizitate cel puțin o dată în viață.

1. Paris, Franța

Parisul rămâne unul dintre cele mai iubite orașe de vizitat din lume, deoarece este o destinație iconică pentru evenimente importante, cum ar fi cererea în căsătorie, luna de miere, nunta, etc. De asemenea, este potrivit pentru escapade rapide, cu programe regulate de zbor și tururi disponibile.

Mulți călători adoră Parisul pentru artă și merg să vadă galeriile și muzeele, cum ar fi Muzeul Luvru și Muzeul d’Orsay. Alții vor să vadă personal Turnul Eiffel, Catedrala Notre-Dame și Arcul de Triumf.

Parisul este un oraș al romantismului, așa că multe propuneri de căsătorie se întâmplă frecvent aici, iar călătorii în luna de miere se bucură de vacanță cu o croazieră romantică pe râul Sena.

2. New York City, SUA

Majoritatea oamenilor vizitează New York doar pentru a face parte din scena orașului. Acesta este locul în care oamenii merg pentru a-și realiza visele, cu experiențe cum ar fi să vezi un spectacol de pe Broadway, să urmărești celebrul bal din ajunul Anului Nou în Times Square sau să participe la parada pentru Ziua Recunoștinței. Unii sunt interesați de Statuia Libertății, alții de Big Apple – centrul financiar al Statelor Unite, cu Wall Street și afaceri internaționale.

Orașul New York este locul unde se întâmplă lucrurile, iar călătorilor le place să aibă un gust de acea emoție.

3. Londra, Marea Britanie

Nu există niciodată o lipsă de intrigă sau interes în Londra, ca destinație, ceea ce îl face unul dintre cele mai turistice orașe din lume. Intriga regală este una dintre atracțiile sale principale, deoarece mii de turiști coboară pe Palatul Buckingham pentru a obține o perie cu monarhia britanică.

Milioane de turiști vizitează Londra în fiecare an și fac tururi prin atracțiile de top, cum ar fi Turnul Londrei, Westminster Abbey și Catedrala Sf. Paul. Un alt avantaj care o face atractivă pentru turiști, este sistemul său de transport public, care facilitează accesul dintr-un loc în altul fără mașină. Cu atât de multe de văzut, este ușor să rămâneți mobil în Londra pentru a vizita repere de top într-o singură zi, cum ar fi Tower Bridge și Skydeck la The Shard, la 800 de metri deasupra orașului.

Londra este, de asemenea, venerată pentru cartierele și piețele sale renumite, cum ar fi Borough Market, care funcționează încă din secolul al XIII-lea, și Piața Camden, cu mici tarabe de vânzători care vând produse alimentare și produse locale.

4. Bangkok, Thailanda

Orașul plin de viață Bangkok, Thailanda este unul dintre orașele turistice de top din lume, cu aproape 24,1 milioane de vizitatori pe an. Orașul este de obicei primul punct de oprire pentru oricine călătorește prin Thailanda. Bangkok are un amestec captivant de metrou aglomerat, zgârie-nori uriași, temple, arhitectură istorică, grădini fastuoase, palate și evenimente sportive aproape de noapte, precum kickboxing, care atrag mii de fani.

Bangkok are o atmosferă plină de viață, chiar și în timpul zilei. Călătorii cu un buget mic pot găsi divertisment ieftin, chilipiruri la cumpărături și spații de cazare ieftine, în special în zona Khao San Road.

Călătorii cu bugete nelimitate pot găsi totul la capătul opus al spectrului, de la hoteluri de lux până la cumpărături extravagante la magazinele high-end de la Siam Paragon Mall.

Orașul este, de asemenea, popular pentru experiențe mai tradiționale, cum ar fi piețele plutitoare și saloanele de masaj thailandeze, unde puteți obține o oră de relaxare pentru mai puțin de 10 dolari.

5. Hong Kong, China

Hong Kong este unul dintre cele mai renumite orașe din lume. A rămas așa de mai bine de un deceniu și continuă să atragă călători. Cu aproximativ 29,2 milioane de vizitatori pe an.

Hong Kong este unul dintre cele mai populare orașe din lume, dar este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe locuri de călătorie dacă intenționați să stați în inima orașului. Dacă stați chiar dincolo de principalele zone turistice în locuri precum Iordania sau Kowloon, puteți găsi cazare mai puțin costisitoare.

Motive pentru care călătorii aleg Hong Kong: sistem de transport public ușor, deci nu este nevoie să conduceți; parcuri tematice masive; Mese nonstop; cei mai mari zgârie-nori din lume; cumpărături la prețuri avantajoase pentru bunuri de ultimă generație; plaje și munți care sunt accesate rapid chiar în afara orașului.

Hong Kong deține, de asemenea, fascinația pentru descoperirile neobișnuite care sunt pur și simplu interesante, cum ar fi o toaletă din aur solid în interiorul unei companii de bijuterii din Hong Kong și un frumos tunel de flori roz situat în interiorul complexului de locuințe publice Un Chau Estate.

6. Dubai, Emiratele Arabe Unite

Dubai este sinonim cu stiluri de viață de lux. În timp ce Dubai este un mare centru de afaceri la nivel mondial, oamenii se bucură de vacanță printre cei bogați și de atracțiile care le satisfac. Dubaiul găzduiește cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, și este locul în care turiștii găsesc alte atracții care sunt printre cele mai mari din lume, cum ar fi mallurile comerciale și acvariul.

Atmosfera fantastică a Dubaiului este ceea ce călătorii vor să experimenteze. De la hoteluri și stațiuni de lux de lux până la spațiul verde urban, cum ar fi Grădina Miracolului din Dubai, obiectivele turistice, sunetele, culorile și alte experiențe senzoriale din Dubai sunt diferite de orice altă destinație.

Viața de noapte din Dubai și plajele de renume mondial sunt, de asemenea, atrăgătoare pentru vizitatori, care vin să se bucure de relaxare printre frumusețile naturale și artificiale ale acestui oraș extravagant.

7. Singapore

Mica țară asiatică Singapore atrage călătorii pe tot parcursul anului, iar popularitatea sa este în creștere. Insula Singapore are un amestec uimitor de cultură istorică cu clădiri vechi amplasate printre zgârie-nori. Există un farmec între vechi și nou.

Frumusețea Singapore este un alt motiv pentru care oamenii vizitează. Supertrees din grădinile verticale și afișajele artistice verzi din Gardens by the Bay sunt „wow” în timp ce luminează orașul. Singapore este cunoscută pentru cantitatea sa vastă de spațiu verde, cu grădini urbane precum Grădina Botanică din Singapore, Grădina Națională a Orhideelor și Pădurea Norilor.

În afară de o locație frumoasă din punct de vedere vizual și atâtea lucruri de făcut, Singapore este un oraș curat și sigur, ceea ce îi conferă o atracție deosebită pentru călători.

8. Roma, Italia

Roma este una dintre acele destinații care merită a fi vizitate cel puțin o dată în viață. Cultura Romei și arhitectura sa istorică sunt principalele sale atracții. Colosseumul, Panteonul, fântâna Trevi și Vaticanul sunt de obicei în fruntea listei de atracții.

De asemenea, vizitatorii se îndreaptă spre Roma pentru faimoasa mâncare italiană, de la anghinare prăjită la paste de casă. Turiștilor le place să încerce bucătăria italiană autentică și să se simtă ca un localnic. Monumentele și lucrările de artă din Roma sunt, de asemenea, atracții pentru vizitatorii care doresc să pătrundă în unele dintre cele mai vechi muzee din lume.

9. Macau, China

Macao din sudul Chinei a devenit unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, în special în rândul celor bogați. Există mai multe motive pentru acest lucru: În primul rând, pentru că Macao a devenit o metropolă de investiții înfloritoare, oamenii care călătoresc pentru afaceri petrec timp și în oraș, se conectează cu localnicii și se bucură de plăcerea lucrurilor, cum ar fi cumpărăturile, vizitarea obiectivelor turistice, și curse de mașini sport.

Macau este, de asemenea, renumit pentru plajele sale frumoase și grădinile urbane, cum ar fi Casa Garden și parcul Sun Yat Sen.

10. Istanbul, Turcia

Unul dintre cele mai renumite orașe din lume este Istanbul. Orașul este plin de moschei și palate istorice înconjurate de cafenele, magazine și hoteluri cochete. Atmosfera relaxată, cumpărăturile din magazinele locale sunt doar câteva dintre motivele pentru care este atât de vizitat.

Vizitatorii se bucură să descopere amestecul istoric și modern în cartierele locale. Cartierul istoric Sultanahmet și zona turistică Istiklal Caddesi sunt două exemple. Istanbulul este, de asemenea, popular datorită peisajului său elegant. Arhitectura artistică a caselor de-a lungul strâmtorii Bosfor este unul dintre cele mai pitorești locuri din Turcia.

11. Kuala Lumpur, Malaezia

Capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, întâmpină aproximativ 13 milioane de vizitatori pe an. Este un oraș cu muzee și legături cu cultura sa în locuri precum Piața Veche, totuși este echilibrat de arhitectura nervoasă a Turnurilor Gemene Petronas și a mega centrelor comerciale. Orașul este întotdeauna „pornit”, astfel încât să puteți găsi o viață de noapte în orice moment al zilei, în timp ce vă întâlniți cu localnicii, luați masa și urmăriți evenimente sportive.

Apelul Kuala Lumpur se datorează parțial orașului său ultramodern, dar și frumuseții naturale care îl înconjoară. Există atracții populare care evidențiază viața sălbatică a regiunii, de la acvariul Aquaria și parcul de păsări Kuala Lumpur până la parcul KL Butterfly. Există, de asemenea, multe parcuri urbane elaborate în tot orașul și în jurul malului râului Life.

12. Delhi, India

India este o țară atât de mare și este atât de populară printre turiști încât mai multe dintre orașele sale principale se numără printre cele mai vizitate orașe din lume, inclusiv Delhi. Este cunoscut pentru experiențele spirituale pe care le oferă.

Delhi are multe repere religioase care atrag turiști, cum ar fi Swaminarayan Akshardham și Gurudwara Bangla Sahib. Delhi este cunoscută pentru piețele sale, vânzând articole ieftine și mâncare de stradă, unde turiștii se bucură să găsească chilipiruri frumoase.

Delhi este la doar câteva ore de Agra, unde turiștii pot face o excursie de o zi, așa că vedeți Taj Mahal.

13. Tokyo, Japonia

Metropola Tokyo din Japonia este unul dintre cele mai incitante orașe din lume, motiv pentru care milioane de turiști merg acolo în fiecare an. Ceea ce face Japonia atât de populară este vârtejul de atracții atrăgătoare, de la temple antice și Anime până la turnul de difuzare Tokyo Skytree.

Tokyo are cele mai renumite și mai mari piețe de pește din lume și sushi rafinat și ingenios. Cultura japoneză este colorată și jucăușă, iar acest lucru se reflectă în parcurile, muzeele și mallurile din Tokyo. Turiștii sunt atrași de oportunitatea de a afla mai multe despre cultura tradițională japoneză cu experiențe precum încercarea de kimonos.

14. Antalya, Turcia

Marea Mediterană, pe fundalul frumoasei Antalya, o face un loc de vacanță dorit pentru călători. De la frumoasele plaje de nisip și vremea caldă până la cascade, stânci și apusuri de soare, este o vacanță perfectă.

Plajele Lara și Konyaalti sunt cele mai populare și sunt ușor identificate de numeroasele stațiuni de lux care acoperă coasta. Adepții istoriei vizitează Antalya pentru a explora ruinele Aspendos, un oraș antic datând din anul 16 d.Hr. Orașul este un amestec de moschei, ruine, cafenele și o piață a orașului vechi, unde se adună localnicii.

Realitatea Live

02 Oct. 2022, 05:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2022, 05:20 // Actual //  Lupu Eduard

Daunele economice cauzate de oprirea fluxurilor de gaze ruseşti se adună rapid în Europa şi riscă să eclipseze în cele din urmă impactul crizei financiare globale din 2009, scrie Bloomberg.

Bazându-se pe un model al pieţei şi economiei energetice europene, Bloomberg Economics proiectează o contracţie de 1% a produsului intern brut, scăderea începând cu al patrulea trimestru. Dacă lunile următoare vor găzdui o iarnă aspră, iar cei 27 de membri ai Uniunii Europene nu reuşesc să împartă eficient rezervele limitate de combustibil, contracţia ar putea ajunge până la 5%.

Criza este aproape la fel de severă ca recesiunea din 2009. Şi chiar dacă această soartă încă poate fi evitată, economia zonei euro este încă pe cale să-şi petreacă anul 2023 suferind a treia cea mai mare contracţie de la al Doilea Război Mondial, Germania fiind printre cele mai afectate state de pe continent.

„Europa se îndreaptă foarte clar către o recesiune destul de profundă”, a declarat Maurice Obstfeld, un fost economist-şef la FMI, care este acum membru senior la Institutul Peterson pentru Economie Internaţională din Washington.

Perspectivele sumbre împing guvernele, la şapte luni de la izbucnirea războiului în Ucraina, să pompeze miliarde de euro în gospodăriile afectate, în acelaşi timp în care sunt nevoite să intervină financiar pentru a salva companiile lovite de criză, impunând, totodată, o serie de restricţii energetice pentru a amortiza şocurile economice. Şi acele eforturi de salvare ar putea să nu fie încă insuficiente.

Contribuind la presiunea asupra companiilor şi consumatorilor, Banca Centrală Europeană strânge, de asemenea, economia, deoarece noua sa concentrare asupra inflaţiei în creştere determină cea mai rapidă creştere a ratelor dobânzilor din istoria sa. Preşedintele BCE, Christine Lagarde, a declarat luni că se aşteaptă ca factorii de decizie să ridice costurile împrumuturilor la următoarele reuniuni. Comercianţii sunt de părere că Banca Centrală va impune o creştere de 75 de puncte de bază la următoarea reuniune de politică monetară din 27 octombrie.

„Perspectivele se întunecă”, a spus Lagarde parlamentarilor UE la Bruxelles. „Ne aşteptăm ca activitatea să încetinească considerabil în trimestrele următoare.”
Cu toate acestea, oficialii europeni continuă să facă eforturi substanţiale pentru a evita coşmarul economic de la orizont. Potrivit Bloomberg NEF, eforturile Europei de a cumpăra gaz natural lichefiat ar putea compensa lipsa gazelor ruseşti pentru iarna de anul acesta.

Regiunea ar putea importa cu aproape 40% mai mult GNL în iarna viitoare decât în anul precedent, în timp ce vara viitoare ar putea creşte achiziţiile cu aproximativ 14% pentru a reconstrui stocurile pierdute, a spus BNEF într-un raport publicat marţi. Pe lângă distrugerea cererii din cauza preţurilor mai mari la energie, aceste transporturi sunt suficiente pentru a acoperi oprirea completă a livrărilor ruseşti de la 1 octombrie, se arată în comunicat.

Pentru a obţine combustibil suplimentar, cumpărătorii europeni vor trebui să cumpere cu 90% mai mult GNL decât au asigurat prin contracte pe termen lung, sporind şi mai mult concurenţa cu Asia. Acest lucru va sprijini preţurile globale ale gazelor care au crescut de când Europa a încercat să-şi reducă dependenţa de Rusia, după ce marele furnizor a invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie.

Totuşi, instabilitatea preţurilor la gaze continuă să fie o realitate semnificativ periculoasă. Gazele naturale europene au avansat după patru zile de pierderi, deoarece problemele raportate la conducta Nord Stream, închisă în prezent, au sporit incertitudinea cu privire la viitoarea aprovizionare rusească.

Contractele futures de referinţă au crescut cu până la 6,4%, după ce au scăzut la un minim de două luni la începutul acestei săptămâni. Luni seara, Nord Stream a raportat o cădere de presiune pe ambele şiruri ale conductei şi a declarat că investighează incidentul. Deşi închiderea legăturii nu are niciun impact asupra proviziilor, problema în cauză creşte periculos nervozitatea pe piaţă.

Nord Stream, conducta care circulă sub Marea Baltică, a livrat anul trecut aproape 40% din gazul Rusiei către Europa. Dar Gazprom PJSC a redus fluxurile pe acea rută în mai multe etape începând din iunie, invocând o serie de probleme tehnice, înainte de a opri complet livrările. Nord Stream 2, care trece aproape de prima conductă, a fost construită şi umplută cu gaz anul trecut, dar nu a livrat niciodată combustibil în Europa, pe fondul distanţei dintre Kremlin şi Occident.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău