(FOTO) Vei rămâne impresionat! Iată cele mai stranii muzee din lume pe care trebuie să le vezi

11 Mai 2021, 12:50
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Mai 2021, 12:50 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Odată ce vizitezi un oraș nou la sigur vei merge și prin muzee. Dacă îți place să vezi ceva diferit, iată șapte dintre cele mai unice și neobișnuite muzee din întreaga lume. Aceste muzee merită a fi vizitate doar pentru valoarea noutății.

1. Muzeul internațional de criptozoologie: Maine, SUA

Muzeul de criptozoologie este despre căutarea și studiul animalelor a căror existență este contestată. Este un muzeu bizar, unic, are exponate pe tot felul de creaturi ciudate și folclorice, de la Bigfoot și Abominable Omul de Zăpadă până la celacant și Ferma Sirena lui P. T. Barnum. Colecția se mândrește cu o gamă de modele în mărime naturală, presupuse probe de păr și piese turnate, plus o gamă de artefacte pe care copiii vor adora explorarea.

2. Muzeul Relațiilor Destrămate: Zagreb, Croația

Este un muzeu într-un palat baroc cu expoziții de obiecte personale ale foștilor iubiți, alături de scurte prezentări. Muzeul a fost deschis în 2006. Exponentele constau dintr-o gamă variată de amintiri donate de colaboratori anonimi, fiecare este însoțit de o poveste pentru a-i explica semnificația. Exponatele includ totul, de la scrisori, desene și jucării de peluză, până la un topor folosit pentru a distruge mobilierul unei iubite infidele. Creatorii muzeului au venit cu ideea după propria lor destrămare, ca o formă de catharsis și o explorare a iubirii și pierderii.

3. KattenKabinet (Cat Cabinet): Amsterdam, Olanda 

KattenKabinet este un muzeu de artă din Amsterdam dedicat lucrărilor care înfățișează pisicile. Colecția muzeului include picturi, desene, sculpturi și alte opere de artă ale lui Pablo Picasso, Rembrandt, Henri de Toulouse-Lautrec, Corneille, Sal Meijer, Théophile Steinlen și Jože Ciuha, printre altele. A fost înființată în memoria propriei pisici a fondatorului, un ginger tom pe nume JP Morgan și există o secțiune a muzeului dedicată acestuia. Cea mai bună parte este că muzeul are cinci pisici rezidente care cutreieră galeriile și holurile și adoră să fie mângâiate de vizitatori.

4. Muzeul de Artă Subacvatic: Cancun, Mexic

Acest muzeu de artă în aer liber, obsedant și frumos, este situat adânc în apele turcoaz care înconjoară Cancun și Isla Mujeres, în Parcul Marin Național Mexic. Peste 500 de sculpturi stau pe fundul mării și se dublează ca recife artificiale pentru a promova creșterea coralilor și a atrage viața marină. Statuile au rolul de a examina modul în care oamenii interacționează cu mediul atât într-un mod pozitiv, cât și negativ, promovând conservarea marină și contracarând impactul schimbărilor climatice. Această galerie inovatoare poate fi explorată prin scufundări, snorkelling sau excursii cu barca cu fund de sticlă.

5. Muzeul vampirilor și creaturilor legendare: Paris, Franța

Proiectat ca fiind singurul muzeu vampir din lume, acesta este proiectul pasiunii vampirologului și traducătorului Bram Stoker Jacques Sirgent. În spatele intrării sale stacojii veți găsi tot felul de accesorii legate de vampiri, inclusiv texte antice, colecții de cultură pop și un set de protecție anti-vampiri din secolul al XIX-lea. Sirgent este bucuros să vă vorbească despre toate piesele și să împărtășească cunoștințele sale extinse pe această temă. Deoarece acesta este un muzeu privat, vizitele trebuie rezervate online în avans.

6. Muzeul zgardelor pentru Câini: Kent, Anglia

Situat în maiestuosul castel Leeds din Kent, acest muzeu unic este dedicat în întregime zgardelor pentru câini. Are peste 130 de accesorii canine rare și valoroase, inclusiv unele care datează din secolele XV și XVI. Există zgarde metalice voluminoase, cu țepi, concepute pentru a proteja tovarășii canini de urși și lupi, precum și argintii și aurii ornamentate din perioada barocă și secolul al XIX-lea. Există, de asemenea, câteva stiluri moderne incluse în colecție, în cazul în care căutați puțină inspirație pentru câinele personal.

7. Muzeul Unko: Tokyo, Japonia

Acesta este un muzeu cu adevărat unic și ciudat. „Unko” se traduce literalmente prin „caca”, dar ceea ce este afișat aici, din fericire, nu seamănă cu nimic real! Expozițiile interactive, suprarealiste, au creat o răsucire kawaii (drăguță) pe poo, transformându-l în ceea ce arată mai degrabă ca o înghețată viu colorată, cu servire moale. Există jocuri de jucat, spoturi fotografiate pe Instagram, o groapă pentru mingi, un magazin de suveniruri și o mulțime de fapte legate de caca de învățat. Suntem siguri că va fi unul dintre cele mai ciudate și mai memorabile muzee pe care probabil le veți vizita.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 22:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Sept. 2021, 22:16 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Igor Dodon a anunțat că candidatul PSRM la funcția de primar al municipiului Bălți este Alexandr Nesterovschi. Despre aceasta a anunțat liderul socialiștilor la Publika TV.

De asemenea, Igor Dodon a menționat că acest subiect încă se discută cu PCRM.

“Organizația noastră locală din Bălți l-a propus pe Alexandr Nesterovschi. Nu a fost luată o decizie finală, trebuie să decidem împreună cu comuniștii. Sperăm că vom merge în bloc. Cred că la început de octombrie va fi o decizie finală”, a declarat Dodon.

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Bălți vor avea loc în data de 21 noiembrie. Funcția de primar al municipiului s-a eliberat după ce Renato Usatîi a demisionat.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală