(FOTO/VIDEO) Cum arată și câți kilometri are cea mai lungă autostradă din lume. Străbate munți și deșerturi

09 Nov. 2021, 07:56
 // Categoria:  // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Nov. 2021, 07:56 //  //  Dumitrita Culiuc

Cea mai lungă autostradă din lume a fost deschisă în totalitate. Are 2.800 de kilometri și se află în China. 500 de kilometri traversează deșertul.

Autostrada Beijing – Urumqi a fost de curând finalizată şi uneşte capitala regiunii autonome Xinjiang Uygur situată în nord-vestul Chinei prin deşertul Gobi şi peste munţi.

Pe data de 30 iunie, ultima secţiune a autostrăzii Beijing-Xinjiang, lungă de 2.822 de kilometri, s-a deschis traficului, ruta fiind pe deplin operaţională, informează China Daily.

Autostrada străbate 6 regiuni

Lungul drum străbate şase regiuni la nivel provincial: Beijing, provinciile Hebei, Shanxi şi Gansu, precum şi regiunile autonome Mongolia Interioară şi Xinjiang Uygur.

Conform Ministerului chinez al Transporturilor, este a doua autostradă care leagă regiunea autonomă de celelalte părţi ale Chinei şi micșorează distanţa de conducere între Urumqi şi Beijing cu 1.300 km, făcându-l cel mai rapid pasaj rutier din partea de nord-vest, nord şi nord-est al țării asiatice.

Când a început construcția

Traseul, numerotat G7, este una dintre cele 7 autostrăzi ale Chinei care leagă Beijingul de alte oraşe importante în cadrul planului naţional de autostrăzi.

Porțiunea de la Beijing s-a deschis traficului în 2014, în timp ce secţiunea Linbai din Xinjiang şi Mongolia Interioară a fost dată spre circulație în anul 2017. De asemenea, construcţia a început pe ultima secţiune din Xinjiang în anul 2019.

Ce înseamnă G7 pentru chinezi

Autostrada G7  va fi una dintre cele mai rapide dintre mai multe legături continentale rutiere şi feroviare eurasiatice existente. Această autostradă îşi are terminalul estic în Tianjin şi terminalul vestic în Rotterdam, Olanda.

În plus, se preconizează că G7 va spori cu mult comunicarea şi va înlesni dezvoltarea socială şi economică între Xinjiang şi alte părţi ale Chinei, fiind în acelaşi timp foarte importantă în Iniţiativa Centurii şi Drumurilor şi în Planul de Dezvoltare Vestică, informează ministerul Transporturilor din China.

Nu în ultimul rând, G 7 este cea mai convenabilă rută de la portul uscat Khorgas din Xinjiang până la portul de coastă Tianjin al Mării Galbene.

G7 este primul drum modern care traversează judeţul autonom Barkol Kazak din Xinjiang şi judeţul Yiwu, făcând călătoriile în şi în afara acestor zone mai convenabile. De asemenea, G 7 va aduce mai multe oportunităţi de afaceri localnicilor.

Realitatea Live

23 Ian. 2022, 14:17
 // Categoria:  // Autor:  Lupu Eduard
23 Ian. 2022, 14:17 //  //  Lupu Eduard

În contextul deciziilor aprobate de către Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică (CTESP) din raionul Orhei, Guvernul Republicii Moldova vine cu câteva precizări importante: deciziile anunțate de către CTESP Orhei sunt nule, iar derogarea de la deciziile Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) sunt o încălcare a legii.

La data de 21 ianuarie curent, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei s-a întrunit în ședință, iar membrii acesteia au venit cu decizii care contravin cu cele aprobate la nivel de țară, ceea ce este un abuz. Deciziile CTESP Orhei prin care se permit în continuare desfășurarea procesului de studiu în cadrul instituțiilor de învățământ general și a instituțiilor extrașcolare cu prezența fizică a elevilor și desfășurarea fără restricții a evenimentelor publice și de evenimentelor de familie cu participarea unui număr mare de oameni, sunt nule.

Doar Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) este autoritatea care stabilește regulile în situația de criză creată de pandemia COVID-19. Din componența acesteia fac parte conducători ai mai multor instituții ale statului implicate în gestionarea pandemiei, medici epidemiologi și specialiști în medicină clinică. Fiecare decizie este discutată, argumentată, raportată la experiența altor țări, dar și la recomandările organizațiilor internaționale, cum ar fi Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Comisiile Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică (CTESP) sunt comisiile la nivelul autorităților locale. Hotărârile CNESP sunt obligatorii pentru CTESP.

Guvernul a dispus ca instituțiile specializate ale statului să verifice legalitatea tuturor acțiunilor întreprinse de CTESP Orhei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău