FOTO, VIDEO Rosé Day la Castel Mimi – toate nuanțele gusturilor rosé la un singur eveniment

05 Iun. 2023, 12:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Romaniuc Victoria
05 Iun. 2023, 12:35 // Actual //  Romaniuc Victoria

Rosé Day la Castel Mimi marchează deschiderea galei vinurilor de vară 2023, într-o atmosferă plină de romantism și pasiune. Cu apropierea zilelor însorite și apusurilor idilice, așteptăm cu nerăbdare momentele relaxante petrecute în aer liber, în compania prietenilor sau în liniștea solitară. Iar pentru a completa perfect aceste clipe, nimic nu se compară cu un vin delicat și răcoros.

La Castel Mimi, avem o gamă variată de nuanțe ale vinului rose, potrivită tuturor preferințelor. Călătoria începe cu Animaliens pinot noir, saperavi și rară neagră, un vin tânăr și îndrăzneț, cu arome florale de trandafiri și căpșuni, și gust revigorant de piersici, barbaris și coarne de pădure, având nuanțe de grapefruit în postgust.

Urmează Rose de Bulboaca 2020 impresionează prin eleganță, arome florale și gust fin de fructe de pădure roșii, cu note proaspete de citrice în retrogust.

Clasicul Rose Castel Mimi – Rară neagră 2021 combină tradiția cu inovația, oferind complexitatea aromei, culori generoase și o profunzime deosebită, cu nuanțe delicate de fragi și gust dulciu-acrișor de coacăze roșii, grapefruit și caise verzui, și un postgust revigorant.

Apogeul gustului, First Lady Rosé 2020 din seria Governor, este un vin premium carismatic, produs din Fetească Neagră, maturat timp de 12 luni în butoaie de stejar francez, având un buchet aromatic dominat de nuanțe de zmeură și căpșune, corp rotund și mătăsos, și un postgust îndelungat și proaspăt.

Și toate aceste vinuri pot fi degustate la evenimentul Rosé Day la Castel Mimi, pe 10 iunie 2023, începând cu ora 12:00. Doar la Castel Mimi vom începe vara în nuanțe de roz, la acest eveniment plin de oameni frumoși, copii adorabili și emoții colorate pentru fiecare.

A V-a ediție a sărbătorii vinului Rosé la Castel Mimi te va surprinde cu mai multe zone lounge pe toate gusturile, bucate apetisante, gătite fresh în Open Air Kitchen, vin Rară Neagră Rosé nelimitat, ca să-l savurezi împreună cu gașca de prieteni sau familia și Fontaine Party la finalul evenimentului.

În timp ce adulții vor degusta vinurile roz în zona de Wine Tasting și vor explora Castel Mimi prin excursiile oferite, copiii se vor distra în zona de Play Ground, unde se vor juca cu mingi mici, badminton sau Frisbee alături de părinți. În plus, cei mici vor fi așteptați în Happy Kids Zone, cu acces la gustări dulci, cremoase și un meniu special conceput pentru ei. Toate aceste momente memorabile vor fi imortalizate în zona foto.

Pentru șoferii care vor plăti prețul de intrare și vor fi lipsiți de posibilitatea de a degusta vinuri la eveniment, vom oferi o sticlă de vin roz Animaliens „To Go”.

Locurile sunt limitate, de aceea vă recomandăm să vă înregistrați cât mai rapid. De asemenea, taxa de participare la eveniment va crește de la 350 de lei azi până la 450 de lei în ziua evenimentului. Copiii până la 12 ani au intrare GRATUITĂ, iar cei între 12 și 17 ani vor plăti 150 de lei. Cei care doresc o experiență inedită vor putea călători cu trenul, achitând o taxă de transport tur-retur de doar 100 de lei pentru adulți și doar 1 leu pentru copiii de până la cinci ani, însoțiți de mână.

P.


Realitatea Live

27 Sept. 2023, 19:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2023, 19:50 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a ajustat prognoza privind Produsul Intern Brut (PIB) al Republicii Moldova pentru anul curent, anticipând acum o creștere economică zero în locul declinului de 1,3% prevăzut anterior. Anunțul a fost făcut în cadrul noii analize economice regionale (Regional Economic Prospects) publicate în septembrie.

În același timp, BERD a menținut prognoza de creștere economică pentru Moldova în 2024, preconizând că PIB-ul țării va înregistra o creștere semnificativă de 3,5%. Aceste ajustări vin în urma unei evaluări a situației economice din prima jumătate a anului 2023, marcând o îmbunătățire a perspectivelor de redresare.

Analiza BERD subliniază faptul că economia moldovenească a întâmpinat dificultăți în prima jumătate a anului 2023, după o scădere abruptă a activității economice în 2022. În ciuda unei scăderi de 2,4% a PIB-ului în primul trimestru din 2023, în special din cauza declinului continuu al consumului privat, există semne de îmbunătățire.

De asemenea, BERD remarcă o scădere a inflației anuale la 9,7% în august 2023, influențată de stabilizarea prețurilor globale la energie. Acest lucru a permis Băncii Naționale a Moldovei să reducă ratele dobânzilor, contribuind la creșterea reală a veniturilor în al doilea trimestru al anului.

Experții BERD afirmă că finanțarea externă semnificativă în 2023 a susținut moneda națională, a crescut rezervele valutare și a redus presiunea asupra bugetului de stat. Reformele de politică în contextul aderării la UE și continuarea finanțării externe puternice sunt văzute ca factori cheie care ar putea susține redresarea economică în a doua jumătate a anului 2023.

În 2022, PIB-ul Moldovei a înregistrat o scădere reală de 5,9%, ajungând la 272,6 miliarde de lei. În prima jumătate a anului 2023, PIB-ul a fost de 133,91 miliarde de lei, în scădere cu 2,3% față de aceeași perioadă a anului 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău