Bani.md

Franța oferă Siriei un ajutor umanitar de urgență în valoare de 50 de milioane de euro

Franța oferă Siriei un ajutor umanitar de urgență în valoare de 50 de milioane de euro foto: odi.org

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că Franța va contribui cu 50 de milioane de euro, în calitate de ajutor umanitar acordat de urgență pentru Siria, în urma unei întâlniri cu un grup de organizații neguvernamentale (ONG) din Paris, scrie Reuters.

"În această seară, am reunit ONG-uri care activează în Siria. În legătură cu situația umanitară, Franța instituie un program de urgență de 50 de milioane de euro ", a declarat Macron pe contul său oficial Twitter.

Fondurile vor fi alocate ONG-urilor și agențiilor care activează pe teritoriul Siriei, inclusiv Biroului ONU pentru afaceri umanitare, a afirmat biroul președinției franceze.

Câteva zeci de ONG-uri au participat la întâlnirea cu Macron la palatul prezidențial din Elysee, inclusiv Action Aid, Handicap International, Crucea Roșie și Care.

Potrivit estimărilor Organizației Națiunilor Unite, aproximativ 13 milioane de oameni, inclusiv șase milioane de copii, au nevoie de ajutor umanitar în Siria, în urma războiului civil care durează deja de 7 ani.

Amintim că la 8 aprilie, o serie de organizaţii umanitare şi mai mulţi medici au susţinut că minimum 70 de persoane din oraşul sirian Duma au murit prin asfixiere şi alte câteva sute prezintă simptome specifice pentru expunerea la substanţe neurotoxice sau clor. Drept reacţie, SUA, Marea Britanie şi Franţa au lansat atacuri asupra unor obiective militare din Siria cu scopul de a distruge arsenalul chimic al regimului condus de Bashar al-Assad.

Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare în presupusul atac chimic, acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară.

SUA ȘI ALIAȚII SĂI AU ATACAT SIRIA! REACȚIA RUSIEI: „VOR FI CONSECINȚE. INSULTAREA PREȘEDINTELUI RUS ESTE INADMISIBILĂ”

PUTIN „CONDAMNĂ ÎN CEL MAI SERIOS MOD” ATACUL DIN SIRIA, IAR CANADA ȘI AUSTRALIA SUSȚIN ACȚIUNILE SUA

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000