Bani.md

Frumoasa poveste a moldovenilor care au deschis un restaurant în Boston. „Moldova are suflet”

Frumoasa poveste a moldovenilor care au deschis un restaurant în Boston. „Moldova are suflet”
Foto: Artur Andronic

O familie de moldoveni a lansat o afacere frumoasă, un business care va promova imaginea, dar și bucătăria Republicii Moldova peste ocean. Este vorba despre Artur Andronic și  soția lui, Sandra, două persoane frumoase cu vârste de 27 și, respectiv, 26 de ani.Aceștia urmează să deschidă în curând „Moldova Restaurant Boston”„Restaurantul este administrat de mine și de soția mea”, povestește Artur.„Am ales aceasta locație în primul rând pentru că Bostonul, ca și Chișinăul, îmi este aproape de suflet. Aici mi-am făcut studiile și am rămas cu o impresie plăcută despre anturajul și oamenii de aici.”Cei doi au hotărât să deschidă în Boston o afacere, și anume un restaurant, pentru a aduce ceva nou publicului american. Pentru aceasta regiune, bucătăria străina nu este ceva nou, însa cea moldovenească este inedită”, relatează tinerii.Cât despre planurile de viitor, spun că sunt frumoase, însă ar prefera să păstreze intriga și să surprindă publicul. Tinerii au ales să păstreze secretul și cu referire la valoarea investiției.„Deschiderea unui restaurant necesită investiții majore de efort, muncă și mai ales determinare, având în vedere că pentru noi este prima experiență de acest nivel. Ce ține de partea financiară, am prefera să ținem în confidențialitate cifra exactă. Deschizând un local cu un concept nou, mereu este nevoie de investiții mari, însa suntem siguri că rezultatul va fi pe măsură”, povestește Artur Andronic redacției Bani.md.Nu au fost siguri ce fel de obstacole puteau apărea pe parcurs, iar din motiv că au stabilit standarde înalte, realizarea acestora „necesită răbdare și timp.”

Îți doreau să deschidă restaurantul în luna mai al anului curent, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza unor obstacole: „De exemplu, am hotărât sa cumpărăm echipament absolut nou pentru întreaga bucătărie. Numai acest lucru a încetinit activitatea cu 5 săptămâni. Pe lângă astfel de decizii mai sunt altele zeci luate zilnic și ele la rândul lor au un cost de oportunitate, care cel mai des se manifestă în timp.”Dat fiind faptul că Artur și Sandra caută angajați, i-am întrebat și despre condițiile pe care ar trebui să le îndeplinească aceștia ca să lucreze la Moldova restaurant Boston. „La general, nu avem restricții la capitolul angajaților. Prioritate dăm celor cu experiență, mai ales cu experiență în gastronomia europeană sau est-europeană”, spune Artur Andronic.Chelnerii însă trebuie să vorbească atât româna cât și engleza.Cât despre motivele de ce ar trebui vizitată țara noastră, Artur spune că „Moldova trebuie vizitată pentru că are suflet”.

Primele detalii și imagini ale localului Moldova Restaurant Boston le vedeți aici.Bucatele moldovenești, servite la Boston. Care este meniul restaurantului (GALERIE FOTO)
Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000