Gheretele care nu dispun de scheme de amplasare continuă să fie evacuate

În conformitate cu politica actuală, gheretele, a căror amplasare nu corespunde și nu este aprobată de către Autoritățile Publice Centrale (APL) Chișinău, sunt evacuate.

Într-un comunicat de presă Primăria Municipiului Chișinău a anunțat că săptămâna trecută au fost evacuate 8 unități de comerț ambulant de pe străzile secundare din capitală, unde se vindea ceai, cafea și băuturi răcoritoare.

„Unii agenți economici care dispun de gherete cu cafea au participat la licitație, plătind bani pentru a beneficia de spațiile de amplasare a unităților, pe când alții continuă să activeze gratis. Dar regulile sunt egale pentru toți. Astfel, obiectivele pentru care nu sunt prevăzute scheme de amplasare aprobate de CMC, urmează să fie evacuate, deoarece pentru acele locuri nu vor fi organizate concursuri" a menționat viceprimarul, Inga Ionesii, luni, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Noile amplasamente pentru gherete vor fi examinate în cadrul altei ședințe organizate de Comisia municipală pentru licitații săptămâna aceasta. Aceastea urmează să fie propuse spre aprobare Consiliului municipal Chișinău. 

În luna decembrie 2020 au fost organizate două licitații obținerea dreptului de amplasare a unităților de comerț ambulant stradal, iar următorul concurs este prevăzut pentru data de 15 ianuarie 2021.  

Alte stiri

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de vaccinuri COVID-19 pentru țările membre ale Uniunii Europene, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Pe care rute de troilebuz se va face testarea taxării electronice

Conform IPN, spre testare taxării electronice sunt propuse rute cu peste 20 de unități de transport .

Țările din care moldovenii au primit bani în decembrie. Top 5

În luna decembrie,suma de bani transferată prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate în favoarea persoanelor fizice a fost de 147,84 milioane de dolari. Suma a crescut cu 36,9% față de luna decembrie a anului 2019 2019. Cele mai mari tranferuri au fost de 4% și provin din partea țărilor Uniunii Europene (UE), 13,6% din partea țărilor CSI și 39,6% vin din alte țări ale lumii.

Inteligența emoțională în leadership. Domeniile IE

Noțiunea de inteligență emoțională(IE) a început să fie aplicată din ce în ce mai multe domenii, printre care este și mediul de afaceri. Daniel Goleman împreună cu Annie McKee și Richard Boyatzis a demonstrat, în cartea „Inteligența emoțională în leadership”, legătura strânsă care există între inteligența emoțională și leadership. Ei spun că liderii adevărați fac apel la emoții, iar succesul lor depinde de cum aceștia acționează acționează.

Ultimele ȘTIRI

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de va...

Pe care rute de troilebuz se va face testarea taxării electronice

Conform IPN, spre testare taxării electronice sunt propuse rute cu peste 20 de unități de transport .

Țările din care moldovenii au primit bani în decembrie. Top 5

În luna decembrie,suma de bani transferată prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate în favoarea persoanelor fizice a fost de 147,84 ...

Inteligența emoțională în leadership. Domeniile IE

Noțiunea de inteligență emoțională(IE) a început să fie aplicată din ce în ce mai multe domenii, printre care este și mediul de afaceri. Daniel Gol...

Joburi de viitor: (22) Consilier de 100 de ani

Acum urmează o serie de joburi de viitor din categoria „PEOPLE JOBS”. În viitor, viața noastră va fi extinsă prin progresele înregistrate în medici...

Vezi toate știrile