Gigantul Microsoft! Două miliarde de angajați ai companiei fac cât 80% din forța de muncă globală

18 Ian. 2022, 13:56
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Ian. 2022, 13:56 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Potrivit unui raport publicat recent de gigantul tehnologic Microsoft, două miliarde de angajaţi asigură funcţionarea serviciilor esenţiale. Numărul este echivalentul a 80% din forţa de muncă globală, iar nouă din zece companii (88%) angajează oameni pentru aceste funcţii, relevă raportul Microsoft Work Trend Index, intitulat “Un nou viitor al lucrătorilor esenţiali, amplificat cu ajutorul tehnologiei”.

Companiile investesc din ce în ce mai mult în instrumente digitale pentru angajaţi, cu scopul de a moderniza fluxul de lucru, pentru a îmbunătăţi performanţa, cultura şi comunicarea la locul de muncă, iar în acest context gradul de utilizare a platformei Microsoft Teams de către lucrătorii din prima linie a crescut, lunar, cu 400% începând din martie 2020, se menţionează în document, scrie Agerpres.

Conform raportului, 76% dintre angajaţi simt un ataşament faţă de colegii lor, însă peste 60% dintre aceştia sunt de părere că managementul companiei pentru care lucrează ar trebui să prioritizeze încurajarea procesului de comunicare şi cultura organizaţională. În plus, peste jumătate (51%) dintre lucrătorii din prima linie, care nu ocupă poziţii de management, nu se simt apreciaţi ca angajaţi.

De asemenea, 63% din totalul celor chestionaţi s-au declarat încântaţi de oportunităţile de angajare create de tehnologie, în timp ce 46% simt o presiune în a se adapta la noile tehnologii, din teama de a nu-şi pierde locurile de muncă, dar 55% dintre aceştia mărturisesc că au fost nevoiţi să înveţe din mers să lucreze cu noile tehnologii, fără să aibă acces la sesiuni de pregătire sau practică susţinute de angajatori.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău