Gigantul petrolier din Kazahstan care operează și în Republica Moldova are un nou director

15 Apr. 2022, 16:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Apr. 2022, 16:07 // Actual //  Lupu Eduard

Consiliul de Administrație al fondului suveran al statului kazah – Samruk-Kazyna – cu acordul președintelui și Guvernului kazah, a decis numirea lui Magzum Mirzagaliyev în funcția de președinte al CA al companiei naționale de petrol și gaze „KazMunayGas”, acționarul majoritar la KMG International, informează un comunicat de presă. Născut în 1978, Magzum Mirzagaliyev este absolvent al Universității Turan din Alma Ata, specialitatea economist relații internaționale. De-a lungul carierei sale profesionale, Mirzagaliyev a ocupat diferite poziții atât la KazMunayGas, unde între 2010 și 2012 a fost Managing Director, cât și în Ministerul kazah al Energiei, unde a fost atât viceministru, din 2014 până în 2019, cât și ministru, din luna septembrie 2021 și până în ianuarie 2022, când a devenit consilier al președintelui Republicii Kazahstan, scrie Agerpres.

KazMunayGas este compania națională de petrol și gaze a Republicii Kazahstan, cu activități de explorare, producție, rafinare și transport de hidrocarburi din Kazahstan, care reprezintă interesele statului în industria de petrol și gaze, fiind o companie integrată vertical cu ciclu complet de upstream, transport și prelucrare, până la furnizarea de servicii specializate în industria de profil. KazMunayGas este acționarul majoritar de la KMG International, o companie care deține și desfășoară operațiuni importante în domeniul rafinării, petrochimiei, retail și trading pe mai multe piețe internaționale. Rețeaua de retail a KMG International cuprinde peste 1.100 de puncte de alimentare carburanți în România, Georgia, Bulgaria și Republica Moldova.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:31 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Mediului din Australia, Tanya Plibersek, a tras un semnal de alarmă privind cantitatea de gunoi care intră în oceane, și care se va tripla până în 2040, scrie Daily Star.
Rezultatul unei astfel de predicții ar putea fi creștere a Great Pacific Garbage Patch (Marea pată de gunoaie din Pacific), care este deja de trei ori mai mare decât Franța.
Ministrul Mediului din Australia, Tanya Plibersek, a emis un avertisment în parlamentul țării săptămâna aceasta, spunând că lumea a atins un punct critic.
„Cantitatea de plastic care intră în ocean se va tripla până în 2040, iar până în 2050 va fi mai mult plastic decât pește”, a spus ea.
Ea a vorbit despre daunele asupra mediului cauzate de Great Pacific Garbage Patch. O grămadă masivă de gunoi ocupă 1,5 milioane de kilometri pătrați din Oceanul Pacific și este o amenințare profundă la adresa ecosistemului oceanic.
„Păsările înghit capace de sticle, agrafe și pixuri. Oamenii de știință au găsit pui morți cu 200 de bucăți de plastic în sistemul lor digestiv”, a spus ministrul.
”Insula” este atât de mare încât este aproape imposibil să se calculeze corect cantitatea de gunoi dăunătoare din ocean.

Ea a adăugat că „plasticul” împinge treptat deșeurile dăunătoare către Australia, provocând îngrijorare profundă cu privire la impactul acestora asupra mediului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău