Bani.md

Goldman Sachs are dreptate?! Telefonul pliabil Samsung poate fi o adevărată amenințare la adresa iPhone-ului Apple

Goldman Sachs are dreptate?! Telefonul pliabil Samsung poate fi o adevărată amenințare la adresa iPhone-ului Apple

Analistul Goldman Sachs, Rod Hall, și echipa sa au făcut o declarație foarte puternică miercurea trecută, favorizând noul telefon pliabil Samsung, Galaxy Fold: El le-a spus clienților că gama iPhone a Apple ar putea fi cu doi ani în spate.

Un telefon pliabil "nu poate fi posibil pentru Apple", a spus el. "Considerăm că acest lucru este o provocare pentru Apple, care ar putea să nu aibă acces la tehnologia critică flexibilă OLED, pentru care credem că Samsung are cel puțin doi ani în fața celorlalți concurenți."

Apple este cu adevărat doi ani în spatele viitorului telefoanelor?

Istoria arată că ideea este plauzibilă, scrie Business Insider

Samsung este cunoscut pentru trucurile sale. The Fold costă aproape 2.000 de dolari și se lansează într-o piață în care aproape nimeni nu a spus vreodată: "Mi-aș fi dorit ca acest lucru să fie îndoit".

Totuși, în prezent, la expoziția tehnologică de la Mobile World Congress din Barcelona, ​​telefoanele pliabile sunt singura atenție.

Conceptul este simplu: este un telefon de aproximativ dimensiunea unui iPhone XS sau XR, dar se deschide ca o carte, iar apoi vă uitați la un ecran de două ori mai mare.

Dintr-o dată, se simte ca anul 2010 revine.

În acel an, Samsung a început să vândă "fablets" pe ecran mare - o mișcare apoi disprețuită de Apple. CEO-ul Apple la acel moment, Steve Jobs, a spus: "Nu poți să ții mâna în jurul lui" și "Nimeni nu o să cumpere asta".

Până în 2013, însă, Apple a realizat că Jobs a greșit. Documentele interne produse pentru un proces au arătat că creșterea vânzărilor iPhone încetinește chiar dacă piața în ansamblul său a crescut rapid. Toată creșterea a fost printre telefoanele cu ecrane mai mari de 4 inci; iPhone-ul de atunci era de 3,5 inci. Titlul unui diapozitiv din documentele Apple era "consumatorii doresc ceea ce nu avem."

Numai până în 2014, Apple a lansat primul său telefon cu ecran mare, iPhone 6.

Vânzările iPhone

Goldman Sachs are dreptate?! Telefonul pliabil Samsung poate fi o adevărată amenințare la adresa iPhone-ului Apple

Oamenii preferă ecrane mai mari. Vor să vadă fotografiile la scară largă. Vor să joace jocuri și să aibă experiența deplină. Vor să vizioneze filme pe care le pot vedea.

Ecranele pliabile sunt un pas uriaș pentru cei care doresc asta. (Imaginați-vă că citiți o carte care este de fapt mărimea unei cărți.) 

Amenințarea față de Apple este că Samsung și Huawei au identificat corect că oamenii doresc ecrane mari în buzunare, iar acestea sunt deja în producție. La Apple, ele există doar ca diagrame brevetate, menționează sursa citată.

Ce se întâmplă dacă nu mai este nevoie să cumperi un telefon și un iPad?

Există oa doua amenințare. Când este deschisă, Fold sau Mate X este dimensiunea unei tablete mici. Acum veți avea să vă confruntați cu o alegere: plătiți de două ori pentru un telefon și, respectiv, pentru o tabletă, sau doar cumpărați un telefon pliabil și le obțineți ambele simultan? Apple vinde cu siguranță 10 milioane de iPad-uri pe trimestru. Cât de multe ar putea fura Samsung?

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000