Google va accepta schimbul de criptomonede și reclamă de portofele

03 Iun. 2021, 16:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 16:49 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Politica publicitară Google permite în prezent schimburi de criptomonede reglementate să facă publicitate în Statele Unite și Japonia. Google va începe să accepte reclame de schimburi de criptomonede și portofele digitale care vizează consumatorii SUA pe platforma sa începând cu 3 august.

Gigantul tehnologic a spus că își va actualiza politica în materie de produse și servicii financiare în august pentru a „clarifica sfera și cerințele pentru a permite publicitatea criptomonedei afaceri și servicii conexe.”

Un portofel de criptomonede este o aplicație care permite utilizatorilor să stocheze și să-și recupereze activele digitale din schimburi de criptare, cum ar fi Coinbase. Odată stocat în portofelul digital, un utilizator poate folosi acele stocuri pentru a efectua tranzacții.
Coinbase a anunțat recent că clienții selectați vor putea începe să utilizeze Coinbase Card, un card de debit Visa care oferă înapoi până la 4% recompense cripto la achizițiile zilnice, cu portofele digitale Apple Pay și Google Pay începând cu această săptămână. Între timp, PayPal a declarat săptămâna trecută că dezvoltă o funcție de retragere pentru a le permite utilizatorilor să își mute criptomonedele în portofele digitale, scrie Fox Business.

Agenții de publicitate care au oferte de schimb de criptomonede și de portofel trebuie să îndeplinească cerințele de certificare Google, inclusiv înregistrarea la Rețeaua de punere în aplicare a infracțiunilor financiare ca afacere de servicii monetare și cu cel puțin un stat ca emițător de bani sau o entitate bancară federală sau de stat.

De asemenea, trebuie să se asigure că reclamele și paginile de destinație respectă cerințele legale federale și de stat și toate politicile publicitare Google.

În plus, agenții de publicitate vor fi obligați să solicite o nouă „Certificare de schimb de criptomonede și portofele” cu Google printr-un formular de cerere care va fi disponibil începând cu 8 iulie. Certificările anterioare de schimb de criptomonede vor fi revocate pe 3 august.

 

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală