Bani.md

GRAFICUL ZBORURILOR care vor aduce moldovenii din Diasporă acasă, în următoarele 2 săptămâni

GRAFICUL ZBORURILOR care vor aduce moldovenii din Diasporă acasă, în următoarele 2 săptămâni
Foto: report.az

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) aduce la cunoștință că a fost aprobat graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova cu destinațiile de mai jos.

 

Conform procedurii stabilite de către Comisia Situații Excepționale în Dispoziția 10 din 31.03.2020, de bilete pentru cursele menționate vor beneficia cetățenii Republicii Moldova care s-au înscris în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare prin completarea chestionarelor puse la dispoziția solicitanților începând cu 29.03.2020. Prioritate la includerea pe listele de pasageri vor avea cetățenii din următoarele categorii: studenții, persoanele aflate la tratament medical, cetățeni aflați în dificultate.

Cetățenii selectați în baza criteriilor sus-menționate vor fi contactați personal pentru a primi detalii privind modalitatea de achiziționare a biletelor de călătorie.

Pentru 06-12 aprilie 2020

Frankfurt – Chișinău

Lisabona – Chișinău

Madrid – Chișinău

Bruxelles – Chișinău

Varșovia – Chișinău

Dublin – Chișinău

Londra – Chișinău

Pentru 13-19 aprilie 2020

Amsterdam – Chișinău

Veneția – Chișinău

Paris – Chișinău

Berlin – Chișinău

Roma – Chișinău

Londra – Chișinău

Praga - Chișinău

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova reiterează că, începând cu 29.03.2020, cetățenii pot să se înscrie pe listele de așteptare pentru cursele aeriene de repatriere accesând link-ul corespunzător pentru fiecare stat de mai jos:

MAEIE atenționează despre posibile escrocherii în vederea efectuării unor curse charter și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se informeze din surse oficiale. În acest sens, MAEIE sugerează tuturor cetățenilor moldoveni să fie precauți și să se informeze privind zborurile charter care sunt efectuate în scopul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova, din surse oficiale, în special pagina web a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), a Guvernului (www.gov.md), a Ambasadei sau Consulatului Republicii Moldova din țara respectivă (Lista misiunilor diplomatice poate fi găsită AICI).

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000