Bani.md

Grozavu: La etajul 4 al clădirii indendiate erau depozitați BRAZI ARTIFICIALI și JUCĂRII. Ce se va întîmpla cu clădirea în continuare

Grozavu: La etajul 4 al clădirii indendiate erau depozitați BRAZI ARTIFICIALI și JUCĂRII. Ce se va întîmpla cu clădirea în continuare

La ultimele două etaje ale clădirii de pe strada Uzinelor, care a luat foc în această dimineață, se aflau materiale inflamabile precum jucării și brazi artificiali. Declarația a fost făcută de viceprimarul municipiului Chișinău, Nistor Grozavu. 

Potrivit lui Grozavu, la etajul 4 ar fi fost depozitate materiale din masă plastică, printre care două camioane cu brazi artificiali și jucării. La etajul 5 ar fi fost ceai, cafea, sucuri și alte tipuri de mărfuri.

„Clădirea este în stare satisfăcătoare, însă faptul că clădirea este păstrată în poziție verticală nu înseamnă că aceasta va continua să fie exploatată. Pereții vor trebui demontați, în cazul în care scheletul va rezista. Totuși, nu cred că după asemenea incendiu clădirea va fi funcționabilă”, a opinat Nistor Grozavu.

Grozavu: La etajul 4 al clădirii indendiate erau depozitați BRAZI ARTIFICIALI și JUCĂRII. Ce se va întîmpla cu clădirea în continuare

Viceprimarul municipiului Chișinău a anunțat că autoritățile vor acorda un ajutor familiei pompierului care a murit în timpul operațiunilor de salvare a persoanelor blocate în incendiu.

„Regretăm decesul pompierului. Vom acorda ajutorul necesar. Vom păstra amintirea lui. A decedat ca un erou salvând o altă viață”, a mai adăugat Grozavu.

În prezent, sunt efectuate lucrări de răcire a clădirii cuprinse de flăcări din sectorul Ciocana. 

Bani.md amintește că azi dimineață, la ora 9:50, a fost apelat servciul pompier, cu privire la un incendiu izbucnit la etajul 4 al unui depozit de pe strada Uzinelor 9. La fața locului s-au deplasat 14 autospeciale și peste 80 de pompieri, care au declarat stare de incendiu de gradul III. 

Din incendiu au fost salvate 3 persoane și 8 pompieri, care au fost transportați la spital, dintre care doar 5 au fost internați, fiind în afara pericolului. Însă, o persoană civilă este în stare gravă în Secția de reanimare.

Un alt pompier și-a pierdut viața în timpul operațiunilor de salvare a persoanelor blocate în depozit. 

AICI VEDEȚI CUM AU LUPTAT POMPIERII CU FLĂCĂRILE CE AU MISTUIT CLĂDIREA DE PE STRADA UZINELOR

DAR ȘI DETALII DESPRE STRÂNGEREA DE FONDURI PENTRU POMPIERUL DECEDAT ASTĂZI ÎN INCENDIU

Prim-ministrul Republicii Moldova a cerut astăzi organelor de intervenţie, în cadrul unei ședințe de urgență a Guvernului,să întreprindă şi în continuare toate măsurile necesare pentru a localiza incendiul şi a elimina consecinţele acestuia. În acelaşi timp, Pavel Filip a solicitat Ministerului Sănătăţii să asigure ajutorul necesar celor care au avut suferit, iar Procuraturii municipiului Chişinău să investigheze toate aspectele, pentru a stabili circumstanţele cazului dat. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000