Grupul Ant este vizat din nou de guvernul chinez. Acțiunile gigantului tehnologic chinez Alibaba au scăzut brusc

13 Sept. 2021, 13:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Sept. 2021, 13:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Acțiunile gigantului tehnologic chinez Alibaba au scăzut brusc după un raport conform căruia filiala sa financiară Ant Group este din nou sub control.

Autoritățile de reglementare vor să interzică Alipay, cea mai mare aplicație de plăți din China, cu peste un miliard de utilizatori, potrivit Financial Times.

În cadrul planului, ar fi creată o platformă separată pentru operațiunea de împrumut profitabilă a aplicației.

Ar fi cea mai recentă mișcare a Beijingului de a-și strânge controlul asupra marilor companii.

Ant ar putea fi, de asemenea, obligat să predea datele utilizatorului care stau la baza deciziilor sale de împrumut către o nouă firmă de evaluare a creditelor, care ar fi parțial deținută de stat, se arată în raport.

Nu ar fi prima dată când grupul Ant este vizat de guvernul chinez.

Imperiul de afaceri al lui Jack Ma, cofondatorul atât al Ant Group, cât și al Alibaba, a fost lovit de o serie de măsuri de reglementare de înalt nivel.

Autoritățile chineze au început să manifeste un interes tot mai mare față de Ant Group în octombrie anul trecut, după ce domnul Ma a criticat autoritățile de reglementare, sugerând că acestea înăbușă inovația.

Luna următoare, autoritățile de reglementare au depășit recordul lansării pe piață a acțiunii Ant Group de 37 miliarde de dolari.

În aprilie, Alibaba a fost lovită de o amendă record de 2,8 miliarde de dolari din cauza preocupărilor legate de monopol.

În același timp, autoritățile de reglementare chineze i-au cerut lui Ant să efectueze o revizuire globală a activității, inclusiv să se restructureze într-o firmă de holding financiar.

De asemenea, i s-a spus să încorporeze cele două servicii de micro-împrumut, Jiebei și Huabei, în noua firmă financiară.

Ant nu va fi singurul creditor online chinez care va fi afectat de noile reguli, se arată în raportul FT.

În ultimele luni, autoritățile de reglementare chineze au vizat alți giganți ai internetului într-o măsură largă care a inclus probleme de concurență și confidențialitate, precum și date despre utilizatori și criptomonede.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 23:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 23:02 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Eugen Carpov, a anunțat că suma datoriilor regiunii transnistrene la gazele naturale procurate din Federația Rusă se ridică la suma de 7 miliarde de dolari, informează Realitatea.md.

Mai mult, potrivit directorului ANRE, această datorie este în continuă creștere.

„Este crearea intenționată de către Gazprom a acestor datorii. Ei sunt conștienți că aceste sume nu se plătesc de către cei din stânga Nistrului. Dar eu am toată încrederea că aceste sume nu vor fi puse pe seama cetățenilor de rând, de malul drept al Nistrului”, a declarat Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV.

Referitor la gazele naturale utilizate pentru producerea energiei electrice, pe care autoritățile de la Chișinău le procură din stânga Nistrului, Carpov spune că acest lucru se va răsfrânge în mod direct asupra tarifelor la electricitate. Astfel, odată cu scumpirea gazelor naturale, va urma respectiv și o scumpire a tarifelor la energia electrică.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală