Bani.md

Guvernul a aprobat: Stadionul Republican va fi desființat, iar terenul urmează a fi vândut Ambasadei SUA

Guvernul a aprobat: Stadionul Republican va fi desființat, iar terenul urmează a fi vândut Ambasadei SUA foto: gov.md

Proiectul privind desființarea Stadionului Republican din municipiul Chișinău (str. Tighina 12) a fosta brobat astăzi de către Guvern. Proiectul prevede și  transmiterea, cu titlu oneros, a bunului imobil în proprietatea Statelor Unite ale Americii în scopul edificării noului sediu al Ambasadei SUA.

Terenul ce urmează a fi trecut din proprietatea statului în proprietatea Ambasadei are o suprafață de 5,1814 ha. Ministerul Educației Culturii și Cercetării a avizat deja pozitiv modificarea destinației terenului și desființarea Stadionului Republican.

Guvernul va determina valoarea bunului imobil, negocierea prețului și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a terenului.

De menționat că Stadionul Republican a fost deschis în 1952 și a fost închis în 2006, deoarece nu mai corespundea criteriilor FIFA și UEFA de desfășurare a meciurilor internaționale. În locul acestuia se planifica să se construiască un alt stadion modern și performant, lucru care nu s-a întâmplat până în prezent.

De mai bine de 10 ani, stadionul stă în paragină, acesta transformându-se mai degrabă într-o junglă.

De-a lungul anilor, autoritățile de la guvernare au anunțat diferite proiecte grandioase de renovare a Stadionului, însă niciunul nu a fost dus la bun sfârșit.

În anul 2006, au fost pornite lucrări de demolare a stadionului, însă acestea au fost stopate.

În 2015, de asemenea, Guvernul a creat un grup de lucru pentru a evalua capacitatea de construcție a unui stadion republican multifuncțional modern. Atunci, misiunea grupului a fost de a analiza fie posibilitatea de construcție a unui stadion modern,  fie atragerea investițiilor, fie posibilitatea de a comercializa terenul pentru completarea veniturilor la buget.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000