Guvernul a majorat numărul platformelor industriale din țară

Guvernul a majorat de la 16 la 18 numărul platformelor industriale multifuncționale (PIM), ce vor fi inaugurate în mai multe raioane ale țării la inițiativa lui Igor Dodon. În lista raioanelor unde vor fi construite asemenea platforme au fost incluse Cimișlia și Ceadâr-Lunga.

Guvernul a majorat de la 16 la 18 numărul platformelor industriale multifuncționale (PIM), ce vor fi inaugurate în mai multe raioane ale țării la inițiativa lui Igor Dodon. În lista raioanelor unde vor fi construite asemenea platforme au fost incluse Cimișlia și Ceadâr-Lunga.

Tot astăzi, Executivul a aprobat Programul-pilot de creare a platformelor industriale multifuncționale, precum și a desemnat Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii în calitate de Unitate de implementare.

Programul se va finanța anual de la bugetul de stat în limita mijloacelor alocate în acest scop. Conform Legii bugetului de stat pentru anul 2020, pentru crearea infrastructurii PIM sunt prevăzute mijloace financiare în sumă de 50 de milioane lei. Totodată, au fost estimate resurse financiare necesare pentru crearea a 18 platforme industriale, pe parcursul a 3 ani, în sumă estimativă de 200 de milioane de lei, dintre care 89% va fi utilizată pentru dezvoltarea conceptului și crearea infrastructurii PIM.

Potrivit Guvernului, implementarea acestui proiect va contribui la atragerea investițiilor în cadrul fiecărui PIM de cel puțin 20 de milioane de lei și crearea a cel puțin 100 locuri de muncă în cadrul fiecărei platforme industriale.

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile