Bani.md

Guvernul nu va mai fi obligat să publice legile, hotărârile și alte acte oficiale pe pagina sa web

Guvernul nu va mai fi obligat să publice legile, hotărârile și alte acte oficiale pe pagina sa web

Guvernul nu va mai publica pe pagina sa web legi, hotărâri, decrete prezidențiale, decizii ale Curții Constituționale și alte acte oficiale. Un proiect de lege în acest sens, prezentat de Guvern, a fost votat în două lecturi, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.

În timpul prezentării proiectului, secretarul de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eşanu, a declarat că publicarea actelor oficiale pe site-ul Guvernului nu este eficientă în lipsa unui motor de căutare sustenabil.

Potrivit lui, chiar dacă proiectul a intrat în vigoare, asta nu înseamnă că actele oficiale nu vor fi publicate. 

Acestea vor fi publicate în continuare în Monitorul Oficial, singura sursă oficială, și pe platforma lex.justice.md, cu caracter informativ.

De menționat că până în prezent Guvernul era obligat să publice pe pagina web legile promulgate de către șeful statului, hotărârile Parlamentului, hotărârile și dispozițiile Guvernului, decretele președintelui Republicii Moldova, actele Curții Constituționale și ale Curții de Conturi, actele normative ale organelor centrale de specialitate ale administrației publice, ale Băncii Naționale a Moldovei și ale Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000