Bani.md

Guvernul va cere extinderea perioadei de valabilitate a creditului oferit de BEI pentru drumuri. Motivul

Guvernul va cere extinderea perioadei de valabilitate a creditului oferit de BEI pentru drumuri. Motivul foto: mec.gov.md

În cadrul ședinței de ieri a Guvernului a fost aprobată semnarea Amendamentului nr. 2 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din țara noastră, semnat la Chișinău, la 23 noiembrie 2010.

Amendamentul nr. 2 la Contractul de finanțare semnat între Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare totală de 75 milioane euro, are drept scop extinderea datei finale de disponibilitate mijloacelor financiare acordate în baza contractului de finanțare până la 31 decembrie 2018. Documentul a fost elaborat din cauza progresului lent înregistrat de antreprenori la executarea lucrărilor, datorat în general incapacității financiare a acestora.

Prin semnarea acestui amendament este facilitată disponibilitatea mijloacelor financiare necesare pentru a finanța lucrările de reabilitare, serviciile de consultanță în supervizarea lucrărilor şi implementarea proiectului, pe parcursul duratei de execuție a lucrărilor, a perioadei de notificare a defecțiunilor şi a perioadei de prestare a serviciilor de consultanță.

Extinderea perioadei de valabilitate a creditului, în urma semnării Amendamentului nr. 2, va facilita diminuarea mijloacelor financiare care ar putea fi utilizate din bugetul de stat pentru finalizarea proiectului, în cazul lipsei surselor acordate inițial în baza Contractului de Finanțare.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000