Bani.md

H&M și-a cerut scuze și a retras o fotografie publicitară, care a trezit o furtună în social media (FOTO)

H&M și-a cerut scuze și a retras o fotografie publicitară, care a trezit o furtună în social media (FOTO) foto: gandul.info

Compania suedeză H&M a iscat o furtună în social media şi a retras o fotografie publicitară care înfăţişa un băiat de culoare îmbrăcat cu un hanorac cu textul „coolest monkey in the jungle” („cea mai cool maimuţă din junglă”), pentru care şi-a cerut scuze, informează Bloomberg.

Disputa a fost generată de artistul canadian The Weeknd, pseudonimul lui Abel Makkonen Tesfaye, care a postat un tweet cu imaginea, în care anunţa că nu va mai colabora cu producătorul de îmbrăcăminte. După tweet-ul artistului canadian au reacţionat şi starul NBA LeBron James, precum şi rapperul şi producătorul muzical Sean „Diddy” Combs, care a publicat o versiune modificată ale imaginii, unde „monkey” era înlocuit cu „king”.

H&M și-a cerut scuze și a retras o fotografie publicitară, care a trezit o furtună în social media (FOTO)

Situaţia vine într-un context nu tocmai favorabil pentru H&M, care înregistrează vânzări dezamăgitoare în magazinele fizice şi se confruntă cu o scădere a acţiunilor de circa 30% anul trecut. O mare parte a analiştilor îşi sfătuiesc clienţii să vândă acţiunile, o situaţie care nu s-a mai repetat în ultimii 15 ani.

La deschiderea şedinţei de marţi acţiunile H&M au scăzut la Stockholm cu 2,6%.

Cu situaţii asemănătoare s-a confruntat şi Zara, în august 2014, pentru vânzarea unor haine de copii care aminteau de uniformele folosite în lagărele de concentrare, dar şi pentru punerea în vânzare a unei genţi decorată cu o svastică, în 2007.

Sursa: Mediafax.ro

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000