HARTA riscurilor de țară în Europa. Moldova înregistrează printre cele mai rele rezultate

Compania de evaluare financiară Coface a actualizat ratingurile privind riscul de țară pe întreg globul pământesc și în Uniunea Europeană. Experții au concluzionat că avansul economiei globale rămâne scăzut, în pofida politicilor monetare ultra-expansioniste, scrie Adevărul Financiar. Încetinirea Chinei, prețurile scăzute ale petrolului și incertitudinile politice sunt cele trei…

Compania de evaluare financiară Coface a actualizat ratingurile privind riscul de țară pe întreg globul pământesc și în Uniunea Europeană. Experții au concluzionat că avansul economiei globale rămâne scăzut, în pofida politicilor monetare ultra-expansioniste, scrie Adevărul FinanciarÎncetinirea Chinei, prețurile scăzute ale petrolului și incertitudinile politice sunt cele trei riscuri majore, în creștere, identificate de Coface.

Moldova se în coridorul riscului de neplată „foarte crescut”, alături de țări precum Belarus, Ucraina și Bosnia, înregistrând cele mai rele rezultate. 

Print

În timp ce Banca Centrală a Chinei și-a redus rezervele obligatorii, Coface sprijină prognoza de creștere de 6,5% în 2016, riscul de încetinire semnificativă rămânând valabil.

În paralel, scăderea prețului petrolului a adus dificultăți bugetare țărilor exportatoare – deficitelor lor cresc  mai rapid și operațiunile în segmentul de hidrocarburi se confruntă cu provocări ale efectelor externe negative.

Acești factori au condus la retrogradare și la supravegheri negative.

Creșterea instabilității politice ar putea avea un impact serios asupra economiilor deja afectate de încetinirea globală.

Mai mult decât atât, „după deteriorarea condițiilor economice, se înregistrează o creștere a nemulțumirii în cadrul populației și o slăbire a unității naționale“, comentează Coface.

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile