Huawei întrece Samsung și Apple și devine primul producător mondial de telefoane mobile

Huawei a depășit Samsung și Apple în al doilea trimestru din 2020 și a devenit pentru prima dată în istorie cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, scrie CNBC.

Huawei a depășit Samsung și Apple în al doilea trimestru din 2020 și a devenit pentru prima dată în istorie cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, scrie CNBC.

Majoritatea vânzărilor au venit din China de vreme ce afacerile pe plan internațional au suferit în urma restricțiilor impuse de Statele Unite.

Producătorul chinez a vândut în trei luni 55,8 milioane de device-uri, cu 5% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit firmei de cercetare Canalys. Între timp, Samsung a vândut 53,7 milioane de smartphone-uri, în scădere cu 30% față de aceeași perioadă din 2019, scrie Ziarul Financiar.

Este pentru prima dată când vânzările din cadrul Huawei ating primul loc la nivel mondial, însă analiștii nu sunt convinși că producătorul chinez își va menține poziția pentru mult timp.

Compania a vândut aproape 70% din telefoane pe teritoriul Chinei în al doilea trimestru. Între timp, vânzările către piețele internaționale au scăzut între aprilie și iunie cu 27% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În Europa, o regiune cheie pentru Huawei, cota de piață a scăzut până la 16% față de 22% în 2019, compania fiind întrecută la capitolul vânzări de Samsung și Apple.

Alte stiri

O nouă rundă de privatizări. Ce obiecte sunt licitate și care este termenul limită de depunere a cererilor

Agenția Proprietății Publice anunță pentru perioada 25 septembrie - 13 noiembrie 2020, desfășurarea unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat.

Moldova Business Week-2020 va fi organizată în Chișinău, în noiembrie

Evenimentul Moldova Business Week-2020 va fi organizat în Chișinău în ultima decadă a lunii noiembrie.

BRAND DE LUX: Gucci

Gucci este al doilea cel mai valoros brand din lume din industria de lux.

Covifor – medicamentul contra coronavirus este adus de Dita EstFarm în RM

Preparatul Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, care a fost aprobat de UE și SUA, pentru tratarea coronavirusului a ajuns astăzi în Republica Moldova, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile