IDIS „ViitoruL”: Economia R. Moldova va înregistra o creștere în 2017, ca urmare a creșterii remitențelor

Economia Republicii Moldova urmează să înregistreze o creștere de 3,5% în anul 2017, ca urmare a impulsionării consumului populației pe fundalul majorării remiterilor cetățenilor moldoveni care muncesc în străinătate, potrivit prognozelor făcute de economiștii IDIS Viitorul.

Economia Republicii Moldova urmează să înregistreze o creștere de 3,5% în anul 2017, ca urmare a impulsionării consumului populației pe fundalul majorării remiterilor cetățenilor moldoveni care muncesc în străinătate, potrivit prognozelor făcute de economiștii IDIS Viitorul.

De asemenea, este prognozată o creștere a importurilor cu 20% în 2017 și cu 18% în 2018, iar exporturile vor crește cu 18% în 2017 și cu 15% în 2018. În prezent, peste 60% din exporturile moldovenești sunt orientate spre piața europeană, mai arată datele din raportul IDIS Viitorul.

O problemă pentru economia Republicii Moldova continuă să fie nivelul ridicat de locuri de muncă la negru, în special în agricultură și comerț. De asemenea, se observă creșterea numărului tinerilor (15-29 ani) neangajați și nici antrenați la studii, la peste 55 la sută din numărul total de tineri inactivi în 2016, ceea a constituie cu 27 la sută mai mult față de anul 2015.

Economia regiunii din stânga Nistrului s-a confruntat în ultimii ani cu o criză economică fără precedent. Deși în semestrul II al anului 2017 se observă o ușoară ameliorare a economiei regiunii, aceasta rămâne vulnerabilă la șocurile externe, se mai arată în raportul IDIS Viitorul.

Alte stiri

Nikola Pashinyan încearcă să păstreze puterea cu prețul vieții cetățenilor

Noul conflict militar dintre Azerbaidjan și Armenia nu este altceva decât o încercare de a păstra puterea de către prim-ministrul RA Nikol Pashinyan și de a distrage cetățenii de la problemele economice din țară.

Aproape 300 de mii de tone de fructe moldovenești ar putea fi exportate în spațiul CSI

Fructele moldovenești expuse la Moscova. Sute de tone de fructe ar putea fi exportate în spațiul CSI

Alexandru Bordea: „Astăzi principala însușire a antreprenorilor este adaptabilitatea”

Cum să reușești să te menții ca și afacere, să păstrezi afacerea existentă și să tinzi să te dezvolți? Trebuie să ai capacitatea de a te adapta rapid, să testezi și să fii la curent cu cele mai noi tehnologii. Nu e complicat, nu-i așa?

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile