Bani.md

Igor Dodon precizează: „Toate relațiile cu UE se păstrează, absolut toate” (VIDEO)

Igor Dodon precizează: „Toate relațiile cu UE se păstrează, absolut toate” (VIDEO) Captură foto: realitatea.md

Președintele nou ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că va păstra toate relațiile cu Uniunea Europeană și își dorește doar să restabilească relațiile cu Rusia. Asta după ce, ieri, în presa rusească a apărut un interviu în care Dodon declară că vrea o apropiere de Uniunea Eurasiatică. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, la Chișinău.

„Am trecut de fobiile astea, de câte ori v-am spus. Toate relațiile cu Uniunea Europeană se păstrează, absolut toate. Am mesaje din partea mai multor europeni. M-au sunat de la Bruxelles. Relațiile cu occidentul, UE, rămân în vigoare. Ceea ce ne dorim noi este să restabilim relațiile cu Rusia. Ați văzut că am fost felicitat și sper până la sfârșitul anului să merg în Rusia”, a precizat Dodon.

Asta chiar dacă în cadrul unui interviu acordat pentru izvestia.ru ieri, 14 noiembrie, Dodon spune că va opta în continuare pentru apropiere de Uniunea Eurasiatică.

„Poziția mea nu sa schimbat. În calitate de liderul Partidului Socialist am susținut în mod deschis și susțin integrarea în Uniunea Euroasiatică. Președintele nu are competența de a anula acordul cu Uniunea Europeană, dar putem organiza un referendum pentru ca oamenii să se expună. Prin urmare, la această etapă vom păstra desigur parteneriatul cu Uniunea Europeană, dar în viitor, sper că ne vom apropia de Uniunea Euroasiatică”, a declarat Dodon.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000