IKEA va răscumpăra mobilierul folosit și îl va revinde ca second-hand

Retailerul suedez de mobilă IKEA va demara o inițiativă prin care va răscumpăra mobilierul pe care clienții nu-l mai doresc și îl va revinde ca mobilier second-hand, ca parte a eforturilor grupului suedez de a deveni mai ecologic, scrie The Guardian.

Retailerul suedez de mobilă IKEA va demara o inițiativă prin care va răscumpăra mobilierul pe care clienții nu-l mai doresc și îl va revinde ca mobilier second-hand, ca parte a eforturilor grupului suedez de a deveni mai ecologic, scrie The Guardian.

Inițiativa Buy Back va fi lansată în magazinele IKEA din Marea Britanie și Irlanda pe 27 noiembrie - ziua de Black Friday din aceste țări.

Clienții vor primi vouchere pentru a le cheltui în magazin, cu valoarea lor calculată în funcție de starea articolelor returnate. Bufetele, bibliotecile, rafturile, mesele mici, mesele, birou, birourile, scaunele și scaunele fără tapițerie, toate cumpărate anterior de la IKEA, pot fi duse înapoi, după ce clienții completează o cerere online. Unele produse pentru copii se vor califica, de asemenea, pentru schemă.

Piesele folosite intensiv, cu mai multe zgârieturi, vor fi răscumpărate cu vouchere în valoare de 30% din valoarea inițială a articolului și piesele care arată „ca noi” pot fi schimbate cu până la jumătate din valoarea lor, scrie Adevărul.

Articolele vor fi puse în vânzare în magazine ca mobilier second-hand și tot ceea ce nu poate fi revândut va fi reciclat.

Peter Jelkeby, oficial al IKEA din Marea Britanie și Irlanda, a declarat: „Sustenabilitatea este problema definitorie a timpurilor nostru și IKEA se angajează să facă parte din soluția de promovare a consumului durabil și de combatere a schimbărilor climatice. Odată cu lansarea Buy Back, dăm o a doua viață multor produse IKEA și creăm soluții mai ușoare și mai accesibile pentru a ajuta oamenii să trăiască mai durabil. Este un pas înainte interesant în călătoria noastră spre a deveni o afacere complet circulară și climatică până în 2030”.

IKEA, cel mai mare lanț de mobilă din lume, a început să testeze vânzarea de mobilă uzată și reparată în Marea Britanie în urmă cu mai bine de un an, în Edinburgh și Glasgow.

Compania încearcă să construiască un model de afaceri circular în care materialele și produsele să fie reutilizate sau reciclate. Compania investește mai mult de 3,2 miliarde de euro în măsuri de sustenabilitate pentru a deveni neutră până în 2030. Alte experimente includ reciclarea textilelor și închirierea de mobilier de birou, cum ar fi birouri și scaune pentru clienții de business din Elveția.

Mișcarea IKEA vine pe măsură ce tendința serviciilor mai ecologice devine din ce în ce mai populară. 

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile