Bani.md

Imobilul cumpărat nu este dat în exploatare în termenii stabiliți? Compania - obligată să-ți achite penalități

Imobilul cumpărat nu este dat în exploatare în termenii stabiliți? Compania - obligată să-ți achite penalități foto simbol: ziarulclujean.ro

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a recepționat o reclamație de la un consumator care s-a plâns că un agent economic nu își respectă termenul de finalizare a lucrărilor și darea în exploatare a bunului imobil localizat în mun. Chișinău.

În conformitate cu prevederile art. 21 alin. (1) al Legii privind protecţia consumatorilor, executantul este obligat să asigure executarea lucrării în termenele şi condiţiile stipulate în contractul de executare a lucrării, prevedere care nu a fost respectată.

Cu privire la încălcarea termenelor stabilite de începere şi finalizare a prestării serviciului (executării lucrării) sau termenelor noi fixate de consumator, prestatorul (executantul) achită consumatorului pentru fiecare zi depăşită o penalitate în mărime de 10% din preţul serviciului (lucrării). 

Pretenţiile acestuia privind repararea prejudiciului şi achitarea penalităţilor, prevăzute de legea invocată, se soluţionează de prestator pe cale amiabilă sau pe cale judiciară, conform legislaţiei. 

În acest sens, la intervenția Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, dezvoltatorul imobiliar a soluționat amiabil revendicările petiționarului fiindu-i oferită o reducere de preț în valoare de 115.900 lei (echivalentul a 5750 euro) din prețul de 9250 euro pentru locul de parcare.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței recomandă consumatorilor să se adreseze cu o reclamație, întru asigurarea respectării drepturilor consumatorului, la adresa: MD-2012, mun. Chişinău, sectorul Centru, str.Vasile Alecsandri,78.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000