Bani.md

În septembrie vor fi organizate instruiri cu privire la utilizarea sistemului MTender

În septembrie vor fi organizate instruiri cu privire la utilizarea sistemului MTender

Specialiștii în domeniul achizițiilor publice din cadrul autorităților și instituțiilor bugetare din municipiul Chișinău vor participa la cursuri de instruire privind utilizarea instrumentelor electronice de achiziții publice MTender. Instruirile vor fi organizate în luna septembrie de către Instituția Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF), participarea fiind gratuită, transmite IPN.

În ultimele două luni, CTIF a organizat cursuri de instruire cu aceeași tematică în 21 de unități administrativ-teritoriale ale țării. La ele au participat responsabili pentru derularea achizițiilor publice din cadrul a 320 de autorități și instituții bugetare, informează un comunicat de presă al instituției.

În prima parte a acestor cursuri, participanții sunt familiarizați cu elementele-cheie ale Conceptului tehnic al Sistemului Informațional Automatizat „Registrul de stat al achizițiilor publice” (SIA MTender), aprobat prin hotărâre de Guvern în iulie 2018, iar în doua parte beneficiază de asistență la toate etapele de utilizare a sistemului.

Cursurile pentru specialiștii din Chișinău vor avea loc în oficiul Centrului de instruire din cadrul CTIF, pe adresa: strada Constantin Tănase, 6, etajul 4, bir. 415 A, municipiul Chișinău. Doritorii de a participa la cursuri urmează să se înscrie în prealabil la tel: 022 822 032 sau în regim online, pe adresa de email: instruire@ctif.gov.md.

Conform statutului CTIF, aprobat prin hotărârea Guvernului din februarie 2018, instituția este abilitată să acorde suport instituțional în procesul de dezvoltare a capacităților profesionale ale personalului care activează în domeniile: finanțe publice, achiziții publice, fiscal și vamal.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000