„În unison, la Eurovision!”: Formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov sunt în drum spre Torino

28 Apr. 2022, 15:57
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Apr. 2022, 15:57 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Maib susține participarea Republicii Moldova la Concursul Internațional Eurovision Song Contest 2022 (ESC 2022). Banca a anunțat parteneriatul cu mesajul „În unison, la Eurovision!” în cadrul unui eveniment de presă, desfășurat astăzi la Mediacor. Acesta a avut loc chiar înainte ca reprezentanții țării noastre, Formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov, să plece la Torino (Italia), unde se va desfășura ESC 2022. Reprezentanţii Republicii Moldova vor evolua în prima semifinală, pe 10 mai, alături de alte 17 țări, printre care și Ucraina. Marea finală a concursului muzical va avea loc pe 14 mai.

Organizatorul național al concursului este Compania „Teleradio-Moldova” (TRM), care organizează Eurovision Moldova din anul 2005.

Vladimir Țurcanu, director general al Companiei „Teleradio-Moldova”:

„Formula de anul acesta pentru Eurovision, selectată de Compania ”Teleradio-Moldova” și umplută de conținut de formația Zdob și Zdup și frații Advahov, este deja o realizare, salutată ca atare de publicul de pe ambele maluri ale Prutului, având în vedere mesajul puternic al textului. N-avem nicio îndoială că artiștii noștri vor avea la Torino o prestație de efect, care va fi apreciată de admiratorii lor de acasă și de peste hotare”.

Maib sponsorizează participarea Republicii Moldova la Eurovision pentru a doua oară, iar această acțiune de responsabilitate socială corporativă vine și în contextul aniversării băncii, care în data de 8 mai va marca 31 de ani. Prin acest parteneriat, maib continuă acțiunile prin care sprijină dezvoltarea culturii, promovează artiștii autohtoni și aduce fanii muzicii mai aproape de muzica europeană de calitate.

Giorgi Shagidze, Președintele maib: 

„Suntem mândri să susținem acest proiect și să contribuim la  participarea Republicii Moldova la Eurovision. Avem certitudinea că prestația Moldovei în cadrul concursului european va fi la cel mai înalt nivel. Felicităm Formația «Zdob și Zdub» și Frații Advahov pentru această piesă originală și le urăm mult succes la Torino!”.

Formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov vor reprezenta Republica Moldova la ESC 2022 cu piesa „Trenulețul”, care combină armonios stilul rock’n’roll și folclorul. Formația „Zdob şi Zdub” participă pentru a treia oară la concursul internațional, după ce pentru prima oară, în 2005, a reprezentat țara noastră cu piesa „Bunica bate doba”, clasându-se pe locul șase, iar în 2011 – cu piesa „So Lucky”.

Roman Iagupov, solist „Zdob și Zdub”: 

„Susținerea reciprocă a devenit foarte valoroasă în timpuri complicate. Am primit sute de mesaje de susținere de la public pentru a merge cu piesa Trenulețul la Eurovision 2022. Când am avut nevoie de sprijin, am primit susținere de la partenerii maib.  Iar noi, artiștii, vrem să susținem toată lumea prin muzică, care e limbajul universal între toate națiunile. Haideți să rămânem uniți”.

Cea de-a 66-a ediție a Concursului Internațional Eurovision 2022 va avea loc în perioada 10-14 mai 2022 la Torino. ESC 2022 va aduce pe scenă reprezentanți din 41 de țări.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, deținând 31,4% din activele sectorului bancar și având o cotă de 34,9% din credite, conform situației din 31 decembrie 2021. Banca oferă 26% din creditele ipotecare acordate moldovenilor, servește peste 35% din populația Moldovei și se numără printre cei mai mari angajatori din țară.

P.

Realitatea Live

19 Mai 2022, 10:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 10:21 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Veronica Dragalin a fost selectată de către Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție, anunță Consiliul Superior al Procuraturii (CSP).

Potrivit deciziei Comisiei speciale, etapa de preselecție în cadrul concursului la funcția de procuror-șef al Procuratura Anticorupție a fost promovată de către candidată Dragalin Veronica.

Veronica Dragalin este Doctor of Law la University of Virginia School of Law şi Assistant US Attorney în biroul procuraturii federale din districtul central al Californiei. Nominalizată la Premiul Național Young Federal Attorney şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din justiţia federală. Ea vorbește romană , engleză, spaniolă, rusă, germană şi italiană.

Fostul premier Ion Sturza spune că știe personal familia Dragalin. Potrivit lui familia a obținut un succes științific la nivel mondial.

„Cunosc familia Dragalin de mai mulți ani. Au plecat la începutul anilor ’90 în lume și au reușit o cariera excepțională științifică la nivel mondial. Dar cea mai mare realizare sunt cele doua fete. Una este procurorul Veronica Dragalin!”

Precizăm că, la concursul pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție au participat patru candidați: Dragalin Veronica, Bordianu Adrian, Brînză Victor și Iachimovschi Octavian.

Fișele de evaluare individuale sunt disponibile aici.

Interviurile candidaților pot fi accesate aici.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău