Înainte de verdictul experților, Dodon spune că Filarmonica cel mai probabil va fi demolată în totalitate

Deși echipa de experți, care urmează să examineze starea Filarmonicii Naționale, după incendiul devastator de săptămâna trecută și să se expună dacă trebuie distrusă în totalitate sau parțial, astăzi Igor Dodon a declarat că „cel mai probabil aceasta va fi demolată, iar în loc va fi construită una nouă”. Declarațiile au fost făcute după întrevederea tradițională cu premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Deși echipa de experți, care urmează să examineze starea Filarmonicii Naționale, după incendiul devastator de săptămâna trecută și să se expună dacă trebuie distrusă în totalitate sau parțial, astăzi Igor Dodon a declarat că „cel mai probabil aceasta va fi demolată, iar în loc va fi construită una nouă”. Declarațiile au fost făcute după întrevederea tradițională cu premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

 

Dodon susține că sunt prevăzute două variante în cazul Filarmonicii, fie va fi reabilitată, fie va fi demolată în totalitate și construită alta nouă tot în locul celei actuale, însă a precizat el că cel mai probabil se va „merge pe a doua variantă”.

„Sunt două posibile soluții: reparația edificiului, care practic a ars totalmente sau demolarea și construcția de la zero. Preventiv, vom merge pe varianta a doua. Demolarea și construcția de la zero. Proiectul tehnic va fi efectuat până la sfârșitul anului și în același loc unde s-a aflat Filarmonica va fi construită o nouă clădire”, a afirmat Dodon.

Totodată, șeful statului a menționat că, membrii colectivului Filarmonicii își continuă activitatea - o parte la Palatul Național, iar alta dacă va fi necesar, la Palatul Republicii.

De asemenea, președintele mulțumit partenerilor pentru suport acordat la construirea noii Filarmonici, după ce a fost deschis un cont special. 

Incendiul la Filarmonica Națională a izbucnit joi, 24 septembrie curent, și a fost nevoie de două zile pentru a-l stinge în totalitate.

Zece autospeciale și aproape 60 de pompieri s-au luptat cu flăcările. În această săptămână, salvatorii și pompierii au misiunea de a înlătura toate elementele constructive, pentru ca echipa de experți să poată da aprecieri stării edificiului.

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile