Bani.md

Inaugurarea oficială a băncilor noi de la Ciocana, anulată. Codreanu: Am sesizat poliția (VIDEO)

Inaugurarea oficială a băncilor noi de la Ciocana, anulată. Codreanu: Am sesizat poliția (VIDEO)

Azi urma să aibă loc inaugurarea oficială a celor 25 de bănci construite la imprimanta 3D și amplasate pe aleea bulevardului Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei, însă nu a fost să fie. Evenimentul a fost anulat, iar ceilalți au dedus că aceasta s-ar întâmpla din cauza faptului că au fost vandalizate unele, dar și din cauza criticilor aduse din partea unor chișinăuieni despre aspectul lor.

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a venit cu o explicație, după ședința Primăriei Chișinău din 7 mai 2019.

„Noi am sesizat în primul rând poliția. A fost făcut și proces verbal pe vandalizare. Eu nu vreau decât să transmit un mare mulțumesc de recunoștință celor care au grijă de oraș. Sunt 25 de bănci noi instalate pe aleea mea de suflet. Costul cărora este 11 mii de dolari. Dacă cineva crede că poate să deterioreze ceea pentru ce alții plătesc, să știe că ne vom sesiza. Pe perioada sărbătorilor au fost mai multe cazuri de vandalizare”, a declarat acesta.

Întrebat despre calitatea și aspectul băncilor, Ruslan Codreanu a adăugat: „Prieteni, suntem 850 de mii de locuitori în Chișinău. Este greu să ținem cont de părerea fiecăruia: grosimea, înălțimea culoarea, materialele. Mai avem de instalat bănci și în alte sectoare, și vom avea în vedere aceste critici”.

În același timp, și Green City Lab, laboratorul de inovații al Primăriei Chișinău susținut de UNDP Moldova care s-a ocupat de proiectul în cauză, a venit cu o reacție.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000