Bani.md

Încă o captură de droguri! Pastile ecstasy, aduse din Germania și împărțite prin cluburile de noapte din Chișinău (VIDEO)

Încă o captură de droguri! Pastile ecstasy, aduse din Germania și împărțite prin cluburile de noapte din Chișinău (VIDEO)

Două persoane cu vârste cuprinse între 23 și respectiv 25 de ani, domiciliați  în municipiul Chișinău, membrii unui grup infracțional, au fost reținute fiind suspectate de contrabandă și comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari.

Timp de o lună de documentare, ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu procurorii Procraturii municipiului Chișinău, oficiul Rîșcani, au stabilit că suspecții comercializau pastile ecstazy pe teritoriul mun. Chișinău.

Totoodată, s-a stabilit că capul grupării este anunțat în urmărire penală de către organele de drept a Republicii Moldova și care la moment se ascunde pe teritoriul Germaniei. Acesta, transmitea pastilele ecstazy din Germania pe teritoriul Republicii Moldova,  prin intermediul coletelor sau altor metode care urmează a fi stabilite.  Ulterior, drogurile fiind preluate de alte persoane, fiind comercializate consumatorilor finali.

Astfel, în perioada lunilor iunie-iulie 2018, polițiștii au efectuat achiziții de control la mai mulți distribuitori de droguri, iar rezultatul acestor măsuri speciale de investigații a condus la identificarea locului de depozitare a drogurilor și persoanei care este responsabilă de repartizarea acestora dilerilor.

În context, polițiștii au reușit să scoată din circuitul ilegal 650 pastile ecstazy, care erau comercializate pe teritoriul capitalei la prețul 300-350 lei per pastilă.

Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la 200 000 lei.

În continuare se întreprind măsuri speciale de investigații în privința altor persoane care au tangență la caz, pentru  destructurarea a grupului infracțional.      

Suspecții se află în arest preventiv, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă de la 7 la 15 ani privațiune de libertate. 

Citește și:

Patru bărbați, inclusiv un rapper moldovean, reținuți pentru comercializarea drogurilor! Polițiștii i-au urmărit timp de 4 luni (VIDEO)

Un grup de persoane, care vindea droguri în proporții deosebit de mari în Chișinău, reținuți de procurori și polițiști

Afaceri ilegale, la Soroca! Procurorii au găsit într-o gospodărie un laborator performant pentru cultivarea drogurilor (FOTO)

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000