Bani.md

Încă o lovitură pentru Putin! SUA pregătește un nou val de sancțiuni împotriva Rusiei

Încă o lovitură pentru Putin! SUA pregătește un nou val de sancțiuni împotriva Rusiei

Administrația Trump a semnalat duminică că va impune noi sancțiuni împotriva Rusiei, drept răspuns la sprijinul Rusiei oferit pentru regimul Asaad din Siria, unde la data de 7 aprilie a avut loc un atac chimic.

Ambasadorul SUA la Națiunile Unite, Nikki Haley, a anunțat sancțiunile și angajamentul președintelui Trump de a rămâne implicat în orele de criză din Siria. Trump intenționa să retragă forțele SUA din Siria, încă președintele Franței, Manuel Macron, l-ar fi convins să nu-și retragă trupele până când militanții statului islamic nu vor fi învinși și până când nu vor avea asigurarea că nu vor mai fi folosite arme chimice în Siria.

„Nu vom pleca pana nu vom sti ca am realizat aceste lucruri", a spus Haley.

Haley a declarat că noua runda de sanctiuni va viza companiile rusești care se ocupă cu achipamente și arme chimice și care au ajutat regimul lui Bashar al-Assad să implimenteze atacul chimic. Acestea urmează a fi anunțate pe parcursul zilei de luni. 

"Veți vedea că sancțiunile rusești vor veni (...)Cred că toată lumea știe că am trimis un mesaj puternic, iar speranța noastră este că îl ascultă”, a mai spus Haley.

Bani.md amintește că ultimele sancțiuni ale SUA stabilite împotriva Rusiei au declanșat procesul de devalorizare al rublei rusești, aceasta atingând minimul din ultimii doi ani. Experții spun că există riscuri mari ca rubla să continue să se prăbușească. Detalii vezi mai jos:

Cum vor fi afectați moldovenii de prăbușirea rublei rusești? Expert: „Există riscuri ca devalorizarea să continue”

De menționat că, la 8 aprilie, o serie de organizaţii umanitare şi mai mulţi medici au susţinut că minimum 70 de persoane din oraşul sirian Duma au murit prin asfixiere şi alte câteva sute prezintă simptome specifice pentru expunerea la substanţe neurotoxice sau clor. Drept reacţie, SUA, Marea Britanie şi Franţa au lansat atacuri asupra unor obiective militare din Siria cu scopul de a distruge arsenalul chimic al regimului condus de Bashar al-Assad.

Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare în presupusul atac chimic, acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară.

SUA și aliații săi au ATACAT Siria! Reacția Rusiei: „Vor fi consecințe. Insultarea președintelui rus este inadmisibilă”

Putin „condamnă în cel mai serios mod” atacul din Siria, iar Canada și Australia susțin acțiunile SUA

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000