Bani.md

Incendiu la Notre-Dame. Primele concluzii ale anchetei. VIDEO cu ce a mai rămas din catedrală

Incendiu la Notre-Dame. Primele concluzii ale anchetei. VIDEO cu ce a mai rămas din catedrală

Procurorul Parisului, Remy Heitz, a anunțat primele concluzii ale anchetei care a demarat după incendiul de la Catedrala Notre-Dame. Acesta a spus, într-o conferință de presă, că a fost vorba, cel mai probabil, de un accident, pentru că nu există niciun semn care să arate că focul a fost pus intenționat.

Heitz a mai precizat că o echipă de 50 de anchetatori lucrează să descopere exact cum a pornit incendiul la Catedrala Notre-Dame. Pe sit lucrau cinci companii. Alerta la pompieri a fost dată la ora 18:20 (ora Franței). Focul a început la nivelul șarpantei.

Potrivit vicarului general al arhidiocezei pariziene, Philippe Marsset, interiorul catedralei arată ca după un bombardament. Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Notre-Dame va fi reconstruită.

„Notre-Dame este istoria noastră, literatura noastră, parte a spiritului nostru, locul marilor noastre evenimente, al epidemiilor, al războaielor, al eliberărilor noastre, epicentrul vieții noastre. De aceea, spun astăzi solemn: o vom reconstrui împreună”, a declarat președintele Franței.

Mai mulți oameni bogați din Franța au anunțat că vor dona bani pentru a finanța lucrările la Catedrală. Doi miliardari francezi au anunțat că vor dona 300 de milioane de euro pentru refacerea Catedralei Notre Dame din Paris, care a ars în seara zilei de 15 aprilie, scrie Great News.

Clasată în patrimoniul mondial al umanității, bijuteria arhitecturală gotică este cel mai vizitat monument istoric din Europa. Construcția, începută în 1163 de episcopul Maurice de Sully, s-a terminat abia două secole mai târziu, în 1345.

Acoperișul data din 1220 și nu a fost cuprins de niciun incendiu până acum. Era o construcție făcută în întregime din lemn de stejar. Turla care s-a prăbușit prima datează din 1850. A fost proiectată de arhitectul Viollet-le-Duc și o înlocuia pe cea veche, construită în în 1250. Avea 93 de metri și era ridicată din 500 de tone de lemn şi 250 de tone de plumb. Acum era în curs de restaurare.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000