INFOGRAFIC: Cum ar trebui să arate site-ul tău în 2016. Opt tendințe pentru acest an

În ultimul an, tot mai multe recomandări ale specialiștilor arată că site-urile companiilor ar trebui redesenate, pentru a fi în ton cu necesitățile utilizatorilor. De altfel, pelângă agențiile specializate, inclusiv motoarele de căutare și rețelele de socializare le recomandă designerilor să gândească site-urile astfel încât efortul vizitatorului să fie minim, informația să…

În ultimul an, tot mai multe recomandări ale specialiștilor arată site-urile companiilor ar trebui redesenate, pentru a fi în ton cu necesitățile utilizatorilor. De altfel, pelângă agențiile specializate, inclusiv motoarele de căutare și rețelele de socializare le recomandă designerilor gândească site-urile astfel încât efortul vizitatorului fie minim, informația fie cât mai la îndemână, iar numărul pașilor necesari pentru găsirea unui produs, serviciu sau pentru a efectua o plata fie cât mai mic.

Coastal Creative, o compania americană de imprimare ce oferă și servicii de design, citată de Entrepreneur.com, a realizat un infografic ce explică principalele tendințe în design pentru 2016. Astfel, printre principalele caracteristici ale site-urilor, rămân de actualitate designul plat, imaginile mari și imaginile de fundal, clipuri video la rezoluție mareacces facil de pe mobil.

Compania a împărțit tendințele în două categorii: cele “moștenitedin 2015 și propriile predicții.

1. Designul plat Nu este nou, însă odată cu creșterea numărului de accesări de pe terminale mobile, este mult mai ușor ai un site coerent pe toate platformele folosind un design plat, simplu.

2. Background cu impact vizual și video la rezoluție mare Pe măsură ce crește viteză de accesare a internetului în toată lumea, folosirea clipurilor video fundal pentru opagină sau doar cu caracter de prezentare, însă la rezoluții mari, îmbunătățește modul în care este percepută afacerea de către vizitator.

3. Aplicații mobile și integrarea cu rețelele sociale – Aplicațiile de mobil nu dispar, ci dimpotrivă, devin tot mai bune. Integrarea rețelelor sociale în aplicații devine tot maiimportantă, cu atât mai mult cu cât cele din urmă sunt un bun mediu de promovare.

4. Responsive design cât mai bine optimizat – Deși poate fi percepută o tendința banală, încă există site-uri care nu au versiuni pentru mobil. Designul “responsive” scuteștecheltuielile de dezvoltare a unei versiuni de mobil separate și face mai ușoară navigarea de pe terminale cu ecrane mai mici.

5. Fonturi potrivite – Odată cu apariția tot mai multor modalități de integrare a fonturilor în site-uri, cu ajutorul unor platforme specializate (precum Google Fonts), designerii au acum posibilitatea aleagă fonturi potrivite temei site-ului pe care îl proiectează, oferind astfel și un plus de impact vizual.

6. Minimalism – Pe măsură ce internetul devine tot mai complicat, minimalismul devine tot mai atractiv. Bazându-ne tot mai mult pe aplicarea principiilor de “experiență a utilizatorului” șirată de conversie”, vom vedea tot mai multe date ce sprijină ideea designul unui site trebuie conțină cât mai puține “floricele” și scoată în evidențăinformațiile esențiale.

7. Storytelling – Pe măsură ce tot mai mulți utilizatori de internet devin “orbi” când vine vorba de reclame sau folosesc AdBlock, e tot mai important o companie își creeze o personalitate și creeze conținut care -i promoveze serviciile. Practic, trebuie spună o poveste, iar povestea trebuie “ambalată” vizual astfel încât iasă în evidență și rămână în mintea potențialilor clienți.

8. Card-based design – Promovat mai ales de rețeaua socială Pinterest și de Microsoft, odată cu lansarea sistemului de operare pentru smartphone-uri, designul “card-based” –așezarea informațiilor și imaginilor încasete”, precum cărțile de joc una lângă altă, pe o masă – este recomandat inclusiv de Google dezvoltatorilor de aplicații pe platforma Android. Motivul este acela acesta e un mod mai bun de a prezența informația vizitatorilor și mai potrivit decât afișarea de tip carusel (“slider”).

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile