Inițiativa socială lansată de Marcu Backery, oferă pâine gratuită oamenilor nevoiași. „Lumea se ține pe fapte bune”

08 Iul. 2021, 12:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Iul. 2021, 12:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Brutaria Marcu Bakery din Peresecina, de pe traseul național R6, care duce spre Orheiul Vechi, a inițiat a lansat o inițiativă socială prin care oferă pâine gratuită persoanelor care nu au destule resurse financiare. Astfel, la intrare în brutărie sunt pregătite câteva boxe unde este aranjată pâinea pentru cei nevoiași cu inscripția „În dar pentru voi scumpi părinți și bunici.”

„Am făcut această brutărie ca să aibă acces oricine dorește. Chiar și asortimentul a fost gândit ca să fie accesibil pentru fiecare. Însă mulți nu îndrăznesc să ne calce pragul crezând că nu face față financiar.”

Proprietarii spun că chiar și denumirea brutăriei „Marcu Backery” provine de la sfântul și evanghelistul Marcu, care oferea pâine celor sărmani.

Foto: Facebook/ Doina Cernavca

Această idee a luat naștere cu mult timp în urmă și deja este în aplicare.

Am zis că este o faptă nobilă să poți face asta și într-o zi o să o facem și noi. Am proiectat boxa, pentru că pâinea să ajungă la toți. Rămânem mulțumiți atunci când vedem că bunicuțele iau pâine și își fac semnul crucii și o sărută”, a spus un reprezentat al brutăriei.

Totuși, reprezentanții brutăriei spun că există și persoane tinere care iau pâine din locurile speciale amenajate, fapt ce îi întristează.

„Ne întristează când unele persoane în floarea vârstei își umplu mașina cu pâine din boxă.” 

Inițiativa este susținută și de clienții brutăriei.

„Ne mândrim cu consumatorii noștri care cumpără pâine și o pun în boxă sau achită ca noi să avem grijă să suplinim când este necesar.”

Proprietarii brutăriei suțin că lumea se ține pe oameni buni și fapte bune, iar pentru a ajuta pe cineva este nevoie doar de dorință.

„În dar pentru voi, scumpi părinți și bunici! Cu drag Marcu Backery!”

 

Foto: Facebook/ Doina Cernavca

Inițiativa va dura atâta timp cât va avea posibilitatea brutăria.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală