Insula scoțiană „uimitoare”, scoasă la licitație la un preț de start de 112.000 de dolari

30 Mart. 2021, 12:43
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Irina Luca
30 Mart. 2021, 12:43 // Au Bani //  Irina Luca

Așa cum oamenii petrec mai mult timp decât oricând în interior, din cauza restricțiilor de sănătate, mulți și-au reevaluat alegerile ce țin de confort și au căutat să se mute în spații mai largi.

Și locuitorii orașelor care doresc să fugă la țară ar putea avea noroc.

O casă de licitații vinde o întreagă insulă scoțiană accidentată la o ofertă de start de 80.000 de lire sterline (echivalentul a 111.700 de dolari), o sumă pentru care nici măcar nu ai putea cumpăra un mic apartament în Londra.

Insula Deer, din Highlands Scoțiene, se mândrește cu 11 acri de teren și este „cuibărită” într-un lac „uimitor și liniștit” de pe coasta de vest „dramatică” a Scoției, au declarat licitații Future Property în anunțul de vânzare.

Insula nelocuită, pe Loch Moidart, este un spațiu în care poți fi „bucurat cu șanse zero de intruziune” datorită locației sale îndepărtate, declară Future Property.

Acesta este vândut după ce a fost deținut de o singură familie timp de 500 de ani, a declarat joi managerul imobiliar Stephen McCluskey pentru CNN.

Viitorul proprietar va fi un vecin îndepărtat al familiei omului de afaceri britanic Richard Branson, a cărui soră Vanessa Branson deține Eilean Shona – cea mai apropiată insulă de Deer Island, a spus McCluskey.

“Eilean Shona, care este sora mai mare a lui Richard Brandson, folosește insula ca și afacere. Acolo ei au cabane care an de an sunt vizitate de vedetele în căutarea unui loc de relaxare”, a adăugat McCluskey.

Vecinii mai apropiați vor include veverițe roșii, foci și, ocazional, delfini.

De asemenea, în apropiere este situat castelul Tioram, construit în secolul al XIII-lea și care acum reprezintă ruine.

„În prezent, acest castel este piatră și copaci – nu există nimic pe el – și nu a fost niciodată nimic [construit] pe el”, a spus McCluskey despre Deer Island.

„Timp de 500 de ani a fost complet nelocuit.”

Licitația online va avea loc pe 26 martie, însă McCluskey a înregistrat deja interes, inclusiv de la cineva care dorește să își parcheze iahtul aici și de la o altă persoană care dorește să folsoească folosească insula ca bază pentru caiac, a spus el.

Cumpărătorul va trebui să solicite permisiuni de planificare relevante pentru a construi orice pe insulă, a adăugat McCluskey.

El se așteaptă ca terenul să se vândă între 150.000 și 200.000 de lire sterline (209.000 – 279.000 dolari).

„Cu așa nunuri atragi toate tipurile de cumpărători – ai investitori din străinătate, proprietari bigați de terenuri și romantici care se îndrăgostesc de ideea de a deține o insulă scoțiană”, a spus el.

Brokerii și experții din industria turismului au declarat anul trecut CNN că, de la începutul pandemiei, au văzut o creștere a potențialilor cumpărători și a chiriașilor care doresc să evadeze pe o insulă exclusivă.

Insulele scoase la vânzare în ultimul an au inclus Little Ragged Island din Bahamas, care se mândrește cu 730 de acri de dealuri împădurite și plaje albe curate, listate la un preț minim de 19,5 milioane de dolari.

În iulie, un cumpărător european numele căruia a rămas necunoscut a cucerit o insulă de 157 acri la sud-vest de continentul irlandez pentru 6 milioane de dolari. Este vorba despre Insula Cailor, cu vedere la Oceanul Atlantic.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală