Bani.md

Întreprinderile ar urma să primească subvenționare la credite, în mărime de 6 fonduri de salarizare și nu 3, așa cum este în prezent

Întreprinderile ar urma să primească subvenționare la credite, în mărime de 6 fonduri de salarizare și nu 3, așa cum este în prezent

Guvernul urmează să aprobe în această săptămână proiectul de lege pentru subvenţionarea creditelor în mărime de şase fonduri de salarizare pe întreprindere. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful statului, Igor Dodon, după întrevederea tradițională cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și premierul Ion Chicu.

Potrivit lui Dodon, actualmente legea prevede acordarea doar a trei salarii pe întreprindere, însă, acum s-a examinat situația și a fost luată decizia a acorda totuși șase fonduri de salarizare pe întreprindere.

Președintele a precizat că, în această săptămână proiectul va trece prin Guvern, iar săptămâna viitoare va fi pus pe masa deputaților spre examinare și aprobare.

Totodată, șeful statului a spus că, la această etapă, încasările la bugetul de stat permit achitarea plăţilor sociale.

Igor Dodon a mai declarat că, în cadrul programului naţional „Drumuri bune pentru toţi”, cel târziu săptămâna viitoare, vor fi finalizate concursurile anunţate, iar la sfârşitul lunii iunie – începutul lunii iulie, în fiecare localitate din Republica Moldova va începe reparaţia drumurilor.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000