Ion Ceban la campania de plantare a arborilor: Vrem ca Chișinău să devină una dintre cele mai verzi Capitale din Europa

19 Nov. 2022, 12:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Nov. 2022, 12:36 // Actual //  Lupu Eduard

Peste 60 de mii de copaci urmează să fie plantați în Capitală până la sfârșitul lunii noiembrie. Declarația a fost făcută de primarul Capitalei Ion Ceban, care a participat la Campaniei de plantare a arborilor, ediția 2022. Startul evenimentului a fost dat de Primăria Chișinău sâmbăta trecută.

„Mai lucrăm în următoarele săptămâni în acest sens. Invităm pe toți cei disponibili să ne ajute să plantăm, să înverzim Chișinăul. Obiectivul nostru pentru aceste săptămâni este să plantăm peste 60 de mii de copaci, iar obiectivul major este ca municipiul Chișinău să devină una dintre cele mai verzi capitale din Europa. Asta nu înseamnă doar împădurire și copaci, dar asta înseamnă managementul deșeurilor, calitatea apei și multe altele”, a declarat Ion Ceban.

În această săptămână la plantarea arborilor au venit și oaspeți de peste Prut. Alături de autoritățile locale din Chișinău a fost și președintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

„Este o zi superbă. Este un lucru fantastic că am putut să particip la această activitate la un liceu bun din Chișinău. Prin acest gest putem să salvăm natura, viața. Chișinău în general este verde. Aici copaci vor crește împreună cu noua generație a Chișinăului. Azi am plantat patru sau cinci copaci”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Amintim că azi în mai multe locații din Capitală vor fi sădiți arbori tineri în toate parcurile și scuarurile care au fost reabilitate în ultima perioadă. De asemenea, sunt organizate plantări pe aliniamentele stradale, unde arborii lipsesc sau au fost tăiați, deoarece prezentau pericol pentru trecători; pe teritoriile școlilor și grădinițelor, în special în curțile celor 90 de instituții care au avut de suferit în urma calamităților din vara trecută.

La acțiunile de înverzire a orașului participă responsabili municipali, șefi de subdiviziuni și de întreprinderi municipale, reprezentanți ai organizațiilor etno-culturale și voluntari.

Echipa Realitatea și Rlive  transmit în direct din mai multe locații din Capitală, unde vor fi plantați arbori.

   

 

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău