Bani.md

Iranul oferă o recompensă de 80 de milioane de dolari pentru „capul” lui Donald Trump, după asasinarea lui Soleimani

Iranul oferă o recompensă de 80 de milioane de dolari pentru „capul” lui Donald Trump, după asasinarea lui Soleimani

Autorităţile iraniene oferă o recompensă de 80 de milioane de dolari pe „capul” preşedintelui SUA Donald Trump. Anunţul a fost făcut în timpul funeraliilor televizate ale generalului Qasem Soleimani, ucis de o dronă americană.

În timpul funeraliilor televizate ale oficialului militar iranian de rang înalt, autorităţile au precizat că pun la bătaie un dolar pentru fiecare iranian din ţară, pentru a-l ucide pe Trump.

„Iran are 80 milioane de locuitori. În funcţie de populaţia iraniană, vrem să strângem 80 milioane de dolari, aceasta fiind recompensa pentru CAPUL preşedintelul Trump”, au anunţat iranienii.

Soleimani, comandantul militar, a fost ucis vineri de o dronă americană, care a pulverizat convoiul militar pe aeroportul din Bagdad, Irak.

„Putem ataca Casa Albă, putem ataca pe pământ american. Avem puterea şi prin voia Domnului vom răspunde la timpul potrivit”, a declarat parlamentarul iranian Abolfazl Aboutorabi. „

El a mai spus că avem în faţă „o declaraţie de război, ceea ce înseamnă că dacă eziţi, cu siguranţă vei pierde”. „Când cineva îţi declară război, vrei să răspunzi gloanţelor cu flori? Te împuşcă direct în cap”.

În timpul unei sesiuni parlamentare deschise la Teheran, preşedintele Trump a fost supranumit un „terorist în frac”, după ce a ameninţat distrugerea a 52 de ţinte iraniene, dacă Teheranul va ataca americani sau obiective americane.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000