Bani.md

iTaxi se justifică: De ce e atât de greu să găsim un taxi în Chișinău?

iTaxi se justifică: De ce e atât de greu să găsim un taxi în Chișinău?

După ce ieri, mai mulți internauți s-au plâns că întâmpină dificultăți în a găsi un taxi prin aplicația iTaxi, iar acest fapt s-ar datora numărului mic de șoferi care au rămas să presteze servicii de taximetrie, compania iTaxi a venit cu o reacție oficială.

Compania a recunoscut că timpul de identificare a unui taxi liber, în perioada lunii august, a crescut față de lunile precedente, însă, spune că este o situație caracteristică pentru această perioadă în fiecare an. 

Situația dată, în care pasagerii sunt nevoiți să aștepte mai mult decât de obicei un taxi, se datorează numărului mare de oameni care vin în R. Moldova în luna august, traficului intensiv de pe străzi, dar și șoferilor care își iau concedii în acest an. 

În același timp, compania a evitat să confirme sau să infirme spusele internauților privind majorarea „planului” pentru taximetriști.

Într-adevăr, timpul de identificare a unui taxi liber în perioada lunii august a crescut esențial, față de lunile precedente. Situația dată este una care se repetă în fiecare an, fiind cauzată în mare parte de 3 factori de bază:

1. Luna august este perioada când mulți dintre oamenii dragi nouă revin acasă, din afara țării, ceea ce crează un flux mai mare de trafic în oraș, dar și o solicitare mai sporită față de serviciile de taximetrie. Astfel, în luna august, comenzile de taxi prin aplicația iTaxi se dublează față de lunile iunie-iulie.

2. Organizarea circulației și a activităților de reparație a drumurilor este o problemă cu care ne confruntăm practic zilnic de mai mult timp. Din cauza ambuteiajelor excesive, timpul de efectuare a comenzilor se mărește esențial, ceea ce duce la imposibilitatea de a accepta toate comenzile active din aplicație.

3. Tradiționalele concedii din luna august nu sunt o excepție nici pentru domeniul de taximetrie. Mulți dintre șoferii companiilor partenere iTaxi au decis să-și planifice mult așteptata vacanță în perioada dată, ceea ce creează un regim mai încărcat de lucru. Chiar și așa, toți taximetriștii care activează prin aplicația iTaxi se dedică la maxim pentru a asigura fiecărui pasager o călătorie cu taxiul.

Menționăm că echipa iTaxi lucrează încontinuu pentru a soluționa această problemă și a putea oferi tuturor o călătorie rapidă, sigură și confortabilă”, se spune în nota informativă a companiei.

Amintim că ieri, mai mulți internauți au confirmat situația problematică a comenzilor prin intermediul iTaxi:

 Criză de taxiuri în Chișinău? Internauții spun că numărul șoferilor și a mașinilor care operează prin iTaxi a scăzut

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000