Bani.md

Iurie Dondiuc a fost restabilit în funcția de director a Spitalului nr. 1 din Chișinău, după ce a fost demis de Silvia Radu

Iurie Dondiuc a fost restabilit în funcția de director a Spitalului nr. 1 din Chișinău, după ce a fost demis de Silvia Radu Foto: Iurie Dondiuc via Facebook

Iurie Dondiuc, eliberat din fotoliul de director al ÎMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău, la sfârșitul lunii martie anul curent, de către Silvia Rudu, pe atunci primarul interimar general, a fost restabilit în funcție. Judecătoria Chișinău a emis o hotătâre în acest sens pe data de 23 mai 2018.

Potrivit hotărârii, a fost admisă parțial cererea de chemare în judecată a lui Iurie Dondiuc: „Se anulează Dispoziția Primarului General al mun. Chișinău cu privire la eliberarea din funcție. Se restabilește în funcția de director. Se încasează de la IMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 salariu pentru lipsa forțată de la muncă, în mărime nu mai mică de un salariu mediu al salariatului pentru această perioadă. Pretenția privind încasarea prejudiciul moral cauzat și a cheltuielilor de judecată se respinge ca neîntemeiată”.

Hotărârea este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 zile.

Amintim că Silvia Radu a motivat eliberarea din funcție a lui Iurie Dondiuc, declarând următoarele: „Atunci când am fost în control, l-am găsit la chef pe domnul director (n.r. Iurie Dondiuc) în mijlocul zilei de muncă. Dar nu este numai atât, am văzut cum era administrat spitalul. Plângerile venite de la cetățeni descriu foarte bine sistemul impus în ultimii ani de către Moldovanu, Dondiuc și alții, care au făcut totul ca sistemul să lucreze exclusiv în folosul lor și nicidecum în folosul pacienților și implicit al locuitorilor Chișinăului”.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000