Joburi de viitor: (69) Bio-jacker

11 Mart. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Fetco Veronica
11 Mart. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Fetco Veronica

Bio-jackerii vor lucra în echipe și vor avea nevoie să colaboreze cu alții, cum ar fi antrenori genetici și lucrători medicali.

Bio-jacker: Responsabilități/Atribuții

Bio-jackers sunt ingineri genetici care au grijă de editarea precisă a genomului plantelor și animalelor, inclusiv a oamenilor. În funcție de domeniul lor specializat de expertiză, Bio-jackers de plante pot manipula tiparele de creștere și aspectul plantei, împreună cu profilurile nutriționale ale
fructelor și legumelor.
Bio-jackers-urile umane modifică structura genetică a oamenilor, pentru a stabili tiparele genetice care cauzează tulburări și boli, iar în unele pentru a-și schimba aspectul și/sau abilitățile fizice. Munca Bio-jackerilor trebuie să fie verificată temeinic și certificată pentru impactul potențial asupra diversității genetice și sănătatea gazdei.
Bio-jackers vor face analize genetice complexe pentru identificarea potențialului genetic și modificările care pot rezolva problemele potențiale sau să îndeplinească alte nevoi și apoi să întreprindă editarea genomului folosind plasmide pentru transfectare în celulele țintă.

Bio-jacker: Abilități

Bio-jackerii vor avea nevoie de cunoștințe aprofundate a geneticii, a proceselor genetice inginerice, a eredității genomului și a rezultatelor acestor proceduri.
Bio-jackerii vor lucra în echipe și vor avea nevoie să colaboreze cu alții, cum ar fi antrenori genetici și lucrători medicali. Ei vor avea  nevoie și de formare în bioetică avansată și practica diversității genetice.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 17:34
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 17:34 // Slider //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a declarat într-un interviu pentru publicația rusă komersant că Vitalii Igantiev (pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol n.r) poate fi arestat în cazul în care va veni la Chișinău.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat legea criticată de Kremlin și Tiraspol prin care sunt introduse pedeapse penale pentru separatism.

Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi din Codul Penal drept „norme represive împotriva transnistrenilor” și un „act de agresiune” care pune în pericol reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit unei declarații emise de așa-numitul minister de externe al republicii nerecunoscute, practic orice locuitor al regiunii ar putea să fi urmărit penal acum.

Modificările la Codul Penal au fost propuse de 16 deputați PAS, printre care și președintele parlamentului, Igor Grosu, și prevăd pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ca separatismul, finanțarea separatismului, incitarea la separatism, complot împotriva R. Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării.

Astfel, potrivit modificărilor aprobate, acțiunile de separatism săvârșite de persoane fizice se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani. Dacă sunt comise de persoane juridice, cu o amendă de 150.000-250.000 de lei și privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Instigarea la acțiuni de separatism făcută de o persoană fizică se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare sau amendă, de la 35.000 la 75.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de 2-5 ani. Persoanele juridice vor fi pedepsite cu amendă de la 100.000 la 150.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea.​

Finanțarea acțiunilor de separatism de către o persoană fizică se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate între 6 și 12 ani. În cazul persoanelor juridice, amenda este de 600.000-750.000 de lei, cu lichidare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău