Judecătoarea de instrucție care a blocat dosarul de învinuire a ex-președintei CD al Victoriabank riscă să fie trasă la răspundere

Dosarul de învinuire a ex-președintei CD al Victoriabank

Procuratura Anticorupție a depus vineri, 13 noiembrie, recurs împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, după ce a anulat ordonanța procurorului de disjungere a dosarului în privința fostei președinte a Comitetului de Direcție al Victoriabank, Natalia Politov-Cangaș, scrie Realitatea.md. Procuratura Anticorupție consideră că, prin această decizie, judecătoarea de instrucție, Cristina Cheptea, a acționat în afara competențelor atribuite prin lege și, prin urmare, este neîntemeiată.

Dosarul disjuns, în care ex-președinta este învinuită pentru două capete de acuzare, urma să ajungă în instanța de judecată încă acum două luni, după ce procurorii au acumulat suficiente probe pentru a o deferi justiției.

Procuratura consideră că prin decizia adoptată, judecătoarea ar fi urmărit scopul „scăpării” învinuitei de răspundere penală, motiv pentru care instituția examinează posibilitatea tragerii magistratei la răspundere.

Acum două luni, Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală în dosarul privind implicarea în „furtul miliardului” a unei bănci comerciale. Rechizitoriul procurorilor, care cuprinde 40 de volume ale cauzei penale, vizează atât instituția bancară, în calitate de persoană juridică - învinuită de spălare de bani, cât și fosta președintă a Comitetului de Direcție al acestei bănci, acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale.

Tot atunci, figuranții pe dosar au fost informați despre terminarea urmăririi penale.

Fosta președintă a Comitetului de Direcție al băncii este cercetată în libertate, după ce încă în luna martie curent, aceiași instanță de judecată a respins demersurile procurorilor de arestare preventivă a persoanei învinuite.

 

Alte stiri

În ce domenii se câștigă cel mai mult în Moldova, potrivit datelor oficiale

În trimestrul III al anului 2020, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 8074,3 lei, fiind în creștere cu 2,9% față de trimestrul precedent și cu 9,3% față de trimestrul III al anului 2019.

Ultimele ȘTIRI

Primul card cashback în Moldova: Moldova Agroindbank și Mastercard au lansat o serie unică de carduri de plată GAMA

CARDURI DE PLATĂ GAMA

Wine Records prezintă primul Vin Muzical. Un cadou inedit pentru sărbătorile de iarnă (VIDEO)

Alină-le dorul de Casă!

Acest robot japonez poate vedea cumpărătorii ce nu poartă o mască în magazinul tău. Ce le face (VIDEO)

Cu vocea lui de copil, Robovie pare cel mai dulce dintre roboți.

În ce domenii se câștigă cel mai mult în Moldova, potrivit datelor oficiale

În trimestrul III al anului 2020, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 8074,3 lei, fiind în creștere cu 2,9% față de trimestrul pre...

Oferta Moldova Agroindbank pentru întreprinderile micro și mici: Recalculează și Refinanțează

RECALCULEAZĂ. REFINANȚEAZĂ. CU MAIB!

Vezi toate știrile