Bani.md

La 76 de ani este managerului unui service auto prestigios din Chișinău. Cum și-a construit afacerea Valeriu Cojuhari

La 76 de ani este managerului unui service auto prestigios din Chișinău. Cum și-a construit afacerea Valeriu Cojuhari

La 76 de ani sau, cum îi place să spună, 60 de ani şi multe, multe luni, Valeriu Cojuhari este managerul unuia dintre cele mai mari şi mai prestigioase service-uri auto din capitală.

Afacerea a pus-o pe roate cu mai bine de 20 de ani în urmă, de dragul celor doi feciori ai săi, care sunt pasionaţi de automobile, iar, în scurt timp, a transformat-o într-un business de familie de succes. Acum, unul dintre fii săi este directorul general al companiei, iar celălalt – directorul comercial. Nu a rămas la o parte nici soţia antreprenorului, care administrează o cafenea, deschisă în incinta service-ului.

Deşi recunoaşte că în ţara noastră este extrem de greu să dezvolţi o afacere, spune că prestarea serviciilor a devenit pentru el un stil de viaţă şi cea mai mare pasiune.

„În primul rând, cu zâmbet, cu plăcere şi cu respect întâlneşti clientul şi tot aşa îl petreci. Cineva m-a întrebat odată: „dumneata ai tot timpul dispoziţie bună?”. I-am zis că sunt ca toţi oamenii, am şi eu neplăceri, dar, atunci când merg la serviciu, lipesc zâmbetul pe faţă. Clientul nu trebuie să ştie ce am eu pe inimă”, spune bărbatul.

Se trezeşte în fiecare zi la ora 6:00 ca să facă înviorarea, dar nu înainte de a spune o rugăciune şi a mânca trei linguri de miere. După sport, ia micul dejun pregătit de “regina sa”, cum îi place să-şi alinte soţia, iar apoi merge la serviciu.

„Noi trebuie să fim mai buni şi să ne ajutăm unul pe altul, să punem umărul, să dăm căldură şi zâmbete. Niciodată nu am plecat, în zilele de duminică, acasă la ora 13:00. Se întâmplă ca clientul să întârzie, pentru că a intervenit ceva. Cum pot să îl refuz?! Încerc să îi ajut pe toţi, iar dacă nu pot să o fac, eu mereu spun „iartă-mă!”. 

Astfel, ziua sa de muncă începe la ora 9:00 şi nu se încheie mai devreme de ora 19:00, iar în tot acest timp stă în picioare, la intrarea în service.

Antreprenorul afirmă că a reuşit să-şi facă o listă lungă de clienţi fideli, inclusiv, datorită respectului cu care îi întâlneşte pe toţi cei care îi calcă pragul, şi spune că secretul succesului este simplu.

Valeriu Cojuhari spune că respectă aceste principii cu sfinţenie, întrucât doar astfel poţi câştiga încrederea clienţilor.

Întrebat dacă are pasiuni sau alte activităţi cu care îi face plăcere să se ocupe, businessmanul răspunde ferm „Nu!”. Spune că nu are timp pentru nimic altceva, decât pentru cele cinci nepoate ale sale şi rarele vacanţe cu soţia lui, şi afirmă că „fiecare antreprenor trebuie să înţeleagă că nu poţi face mai multe lucruri deodată. Trebuie să faci un lucru bine!”

Sursa: 60plus.md

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000